Akın, üreticinin yanında

Akın, üreticinin yanında

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın: ?Zeytin, Erdek´in en önemli geçim kaynağı?

       Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Erdek başta olmak üzere tüm Balıkesir´deki zeytin üreticisinin sorunlarını çok iyi bildiğini belirtti.

Marmarabirlik´e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperafi´nin 2015-2016 dönemi mali olağan genel kurul toplantısı için Erdek´e gelen Akın, ilçede çeşitli temaslarda bulundu. 

                   ERDEK İÇİN ZEYTİN ÇOK ÖNEMLİ

Erdek´in geçim kaynakları arasında zeytin ve zeytinyağının çok önemli olduğunun altını çizen Milletvekili Akın, şu değerlendirmede bulundu:

?Erdek ilçesinin gelirinin yüzde 60´ı, zeytincilikten sağlanıyor. Zeytinyağı konusunda en önemli sorun, taklit ve tahşiş ürünler konusunda yaşanıyor. Bu konuda her fırsatta bakanlığı uyarmama karşın olumlu bir gelişme yaşanmıyor. Zeytin üreticisine verilen destek çok yetersiz. Üreticinin içinde yaşadığı bu elverişsiz koşullar düzeltilmezse kaliteli zeytin üretiminden hızla uzaklaşılır. Zeytin, kutsal bir meyvedir. Sağlıklı bir yaşam ve uzun ömür demektir. Huzurun ve barışın simgesidir. Oysa zeytin ve zeytinyağı konusunda ülkemizin İspanya ve İtalya ile yarışır duruma getirilmesi için ortam ve koşulları hazırlamamız gerekir.?

/resimler/2017-2/20/2031320640151.jpg

?Balıkesir, benim ailem? diyen Akın, ?Balıkesir´in her bölgesini karış karış biliyorum. Onu kucaklamak sorumluluğum ve hizmet sunma sözüm var. Bunu gerçekleştirmek amacıyla elimden geleni yapıyorum? diye konuştu.

/resimler/2017-2/20/2034287271405.jpg

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, parti ayırımı gözetmeksizin her ilçeye eşit ve adil hizmet götürme zorunluluğu bulunduğuna işaret eden Akın, şunları söyledi:

?Ancak tüm uyarılarımıza karşın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu konuda sorumluluklarını yerine getirmedi. Balıkesir´de, CHP´ye oy verenler de, AKP´ye oy verenler gibi eşit hizmet almayı hak ediyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi´ni bir kez daha uyarıyorum.? /resimler/2017-2/20/2035419243240.jpg

16 Nisan´da gerçekleşecek halk oylaması ile Türkiye´nin ?tek adam?lığa götürülmek istendiğine dikkat çeken CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, şöyle konuştu:

?Başbakan yardımcısı, ?Başkanlık sistemi gelirse terör biter´ diyor. Böyle açıklama olur mu? Siz, ülkeyi 15 yıldır yönetiyorsunuz. Demek ki, terörü siz kontrol ediyorsunuz. Bugüne kadar hangi kararı almak istediniz de başaramadınız? Bu Anayasa değişikliği, ülke sorunları sıralamasında ilk sıralarda değildi. Başlarda işsizlik, ekonomi gibi sorunlar vardı. Kaldı ki, bu Anayasa değişikliği ile neler getirilmek istendiğini bırakın milleti, iktidar partisi milletvekilleri bile bilmiyor. 16 Nisan´da bir seçim yok. Ülkenin geleceği oylanacak. İnanıyorum ki, başta Kuvay-ı Milliye´nin başkenti Balıkesir olmak üzere tüm Türkiye, bu Anayasa´ya ?hayır´ diyecektir.?     Önder BALIKÇI



SELAHATTİN DEDE
21.02.2017 14:38:59
Bandırmaya yapılması planlanan arıtma tesisi için istimlak edilecek araziyi BASKİ rayiç bedelin yarı fiyatına istimlak etmeye çalışıyor burada arazisi olan vatandaşların arazileri yok pahasına ellerinden alınacak bu konu ilede ilgilenmenizi rica ederim. saygılarımla

Anahtar Kelimeler: Akın üreticinin yanında
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli