Akdaş'a, “Emek ödülü”

Akdaş

Ozan Sanatevi sahibi Rahmi Akdaş: “Bu ödülü bana değil, Bandırma’ya verilmiş kabul ediyorum”

Geçtiğimiz günlerde “Türkiye Yayıncılar Birliği” tarafından “Yayın dünyasına kitapçı olarak ilkeli ve özverili çalışmalarıyla 32 yıldır hizmet vermesi” dolayısıyla “emek ödülü”ne değer bulunan OZAN SANATEVİ sahibi Rahmi Akdaş, “Bu ödül benim değil, beni 32 yıldır ayakta tutan Bandırma’nındır” dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin bu ödülünün 1996 yılından bu yana verildiğine dikkat çeken Akdaş, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu ödül, aslında Bandırma’ya verilmiştir. Çünkü 32 yıldır yayıncı bir kültür kitabevi olarak ayakta durmak hiç kolay değildir. Elbette ki bu süre içinde çok sıkıntılı dönemler yaşadım. Bugün de bu zorluklar, internetteki haksız rekabet nedeniyle sürüyor. Korsan kitapçılık çok büyük boyutlara ulaştı. Biz bu zorluklarla boğuşurken en büyük desteği Bandırmalılardan aldım. 32 yıldır bir kültür kitabevi olarak ayakta kalmayı başarabildiysem, bunu sağlayabilmemde Bandırmalıların katkılarının unutamam. Bandırmalılara minnettarım.”

BELEDİYE KÜÇÜK BİR KUTLAMAYI BİLE ÇOK GÖRDÜ

Türkiye Yayıncılar Birliği’nden aldığı ödülün ardından Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar’ın kendisini ziyaret ederek kutladığını belirten Yazar, “Sayın Kaymakamımıza duyarlılığı için teşekkür ediyorum. İyi bir okuyucu olan sayın Kaymakamımız, ayrıca zaman zaman kitabevimizden, kent kütüphanesine kitap alarak bize destek olma inceliğini de gösteriyor” dedi.

Buna karşılık önceki yerel yönetimlerden de, bugünkü yerel yönetimden de en küçük bir destek bile görememenin üzüntüsünü yaşadığına işaret eden Akdaş, şunları söyledi:

“Bugünkü Bandırma Belediyesi yönetiminden, son aldığım onur ödülü için en azından bir kutlama beklerdim, olmadı. Bandırma Belediyesi, KickBoks’ta, sekizinci olan bir kişiye maddi destek sağlıyor ama 32 yıldır Bandırma’nın kültürüne hizmet veren bir kitabevini yok sayıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Tabii ki buna üzülüyorum.”

“Ozan Sanatevi” sahibi Rahmi Akdaş, aynı çizgiyi bundan sonra da sürdürerek, Bandırma’nın kültürüne hizmet vereceğini sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Akdaş' ödülü”
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli