AK ziyaretler sürüyor

AK ziyaretler sürüyor

Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Bandırma Liman Halil Karakuş'u Makamında ziyaret etti.



Ak Partiden Liman Başkanlığına Ziyaret,..
Ak Parti İlçe yönetim kurulu Bandırma Liman Halil Karakuş'u Makamında ziyaret etti.
Limanımız Sektöründe Hak ettiği yeri almalı,..
Liman Başkanını makamında ziyareteden  Kasapoğlu; Denizcilik Sektörü ve Bandırma Limanının işleyişi hakkında Liman Başkanı Halil Karakuş'tan bilgi aldı.
Baskan Karakuş; ‘'Çelebi Bandırma limanımız karayolu, demiryolu ve denizyolunu birleştiren sayılılimanlarımızdan biridir. 2010 yılı içerisinde uluslar arası ve kabotaj hattında3.618.364 ton yük elleçlemesi ve 1038 adet gemi hareketi olmuştur.
2011 yılında 4.102.317 ton yükelleçlemesi ve 1031 adet gemi hareketi olmuştur.
Bagfaş Limanı ülkemizin gübre ihtiyacını karşılayan bir  özel sektör kuruluşu olup 2010  yılı içerisinde 118 adet gemi ile toplam1.051.972 ton yük elleçlemesi olmuştur.
2011 yılı içerisinde 123 adet gemihareketi ile 999.596 ton yük elleçlemesi olmuştur'' dedi
Karakuş ayrıca, Liman Başkanlıklarınezdinde bölgede bulunan tüm tekne, gemi, yat ve motorlu deniz taşıtlarınıkayıt altına aldıklarını belirterek Bandırma Limanının hakkettiği noktayaulaşması için Konteyner Limanı haline gelmesinin önemini vurgulayarak destekistedi. Ayrıca Liman sınırları içerisinde bulunan tersanelerin ve kıyıtesislerinin denetlenmesi ve buralara uzman personel ile hizmet verilmesi  liman başkanlığının görev alanlarındanbiridir. Ayrıca Bandırma ilçesinin coğrafi konumu itibariyle Marmara Denizi'ningüneyinden kuzeyine feribotlarla yolcu ve kamyon taşımacılığı yapılmasıbakımından çok stratejik bir yerde olduğunu ve mevcut ro-ro taşımacılığınınkapasitesinin daha da artırılabileceğini ve bu kapasitenin artırılması için desırf ro-ro ve kabotaj taşımacılığının yapıldığı ayrı bir limanın yapılmasıgerekliliğine dikkat çekti.

Bakan‘'Binali Yıldırım'dan Çözün Talimatı''
Karakuş;'' 2004 yılında UlaştırmaBakanımız Başkanlığında, Dünya Denizcilik Sektöründe Kara Liste de yer alanTürk Bandıralı Gemilerinin iade-i itibarının temini için çalışmalara başladık.Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında çalışmalar hızlandırıldı. Genelde ABülkelerinin üye olduğu Paris Memorandum'a Türkiye'nin de alınması için yoğunçalışmalara başladık. Bu kapsamda ilk iş olarak 150 kişilik Denizciliği bilenve İngilizce bilen Uzmanlar işe alındı. Denizcilik anlayışı yeni baştan dizaynedildi. Denizcilik sektörünün canlanması ve modernleşmesi için AB uyum yasalarıkapsamında birçok mevzuat ya değiştirildi ya da yenileri yayımlandı. Üç tarafıdenizlerle çevrili Ülkemizin Deniz Yollarını daha da etkin kullanması için ÖzelSektöre de gereken her türlü desteği veriyoruz'' dedi.

Denizcilik Fakültesine Öğretim Görevlisi verebiliriz,..
Denizcilik Fakültesinin de elealındığı ziyarette Karakuş; ''Bandırma açılacak Denizcilik Fakültesi Bölge içinçok büyük bir şans ve nimettir. Bu konuda 35 kişilik öğrenci kontenjanı YÖK'ünkitapçığına girdi. Ancak fakültenin fiziksel sorununun çözümü hızlandırılmalı.Bir an önce yer tesisinin yapılarak Fakülte inşaatına başlanmalı. Bu konudabize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bakanlığımız'ın uygun görmesi halindegerekiyorsa başta ben  olmak üzere Uzman Personelimizle de öğrencilereders verebiliriz'' dedi






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false