AK parti Marmara`da Aksoy ile güldü

AK parti Marmara`da Aksoy ile güldü

Marmara`da seçimleri AKP adayı Süleyman Aksoy açık ara kazandı.

Marmara`da yerel seçim finalini AK parti adayı Süleyman Aksoy kazandı.

%51.1 oranla yerel seçimlerden galip çıkarak Saraylar Belde Belediye başkanlığını Marmara ilçe başkanlığına taşıyan Süleyman Aksoy sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, Marmara`nın var olan potansiyelini  öne çıkartarak gelişmişliği yakalayacaklarını söyledi.

Marmara adası ilçe Belediye başkanlığını kazanan Süleyman Aksoy yaptığı açıklamada ``Marmara`nın öncelikli beklentileri bellidir. Adamızı bir bütün olarak ele aldığımızda, Avşa`nın Turizmini, Saraylar`ın mermerciliğini Marmara ilçe endeksli ticareti ile örtüştürerek, yolu, suyu, enerjisi tükenmeyen mevcut potansiyeli arttırarak iş ve aş alanları yaratmak, Erdek-Tekirdağ roro hattında devlet destekli transit hatta dönüştürerek mola noktasında Marmara`nın kıyı ve liman işlevselliğini arttıracak hedeflerimizi rotasına oturtacağız.``

 ``Bugün itibariyle seçim bitmiş Marmara adasında yaşayan her birey şahsıma oy vermiş gibi kabul ederek en ücra köşesinden, en merkezdeki vatandaşımızın hizmet beklentisini bir hak olarak görüp hizmet vermenin çabası içinde olacağız.`` dedi.

AK PARTİNİN OYLARINDA BÜYÜK ARTIŞ OLDU

Marmara`da yerel seçimlerin galibi AK parti oylarını önemli oranda arttırdı.

AKP 2009 seçimlerine oranla 5.1 artış sağladığı oy oranını %51.1`e taşıdı.

Marmara`da 18.6 lık artışla oy oranını %20.8`e yükselten diğer bir partide MHP oldu.

Marmara`da oy oranı düşen tek parti CHP oldu. CHP 2009 daki oy oranından 23.3 kayıpla %27.6 oranında oya sahip olabildi.

Marmara`da  Meclis oylarını düştü.

Marmara Adasındaki yerel seçimler AKP açısından tam bir bütünlük içinde zaferle sonlanırken Meclis oylarında düşüş yaşandı.

Marmara AKP Belediye Meclisi oylarında  2.3  oranında kayıpla %48.8`e taşıdı.

Marmara`da CHP`de mecliste oyunu yükseltti. CHP 1.6 lık artışla meclis`te  oyunu %28.0 e taşıdı.

Marmara`da meclis oylarını arttıran sadece CHP olmadı. MHP`de başkanlık yarışına oranla Mecliste 1.7 artışla %22.5 oy aldı.



  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli