AK parti ilçe başkanlığından TCDD ziyareti.

AK parti ilçe başkanlığından TCDD ziyareti.

Bandırma-İzmir demiryolu hattının hızlı tren seferlerine uyumlu hale getirilmesiyle ilgili alt yapı çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Demiralp,mevcut demiryoluyla trenlerin saatte 160 km hıza ulaşabileceklerini söyledi.




AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu ve yönetim kurulu üyeleri İlçe Gar Müdürü  İbrahim Demiralp'i makamında ziyaret etti.
Kasapoğlu ziyaretinde demiryolları ve ilçe garı hakkında Müdür Demiralp'tan bilgi aldı.


-Bandırma-İzmir arası iki saate inecek,..

Gar Müdürü Demiralp; 2011 yılında demiryoluyla yurt içi ve yurt dışına toplam 850 ton yük ve 70 bin 355 yolcu taşıdıklarını açıkladı. Bandırma-İzmir arasındaki demiryolu hattının hızlı tren seferlerine uyumlu hale getirilmesiyle ilgili alt yapı çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Demiralp,mevcut demiryoluyla trenlerin saatte 160 km hıza ulaşabileceklerini söyledi.
Demiralp Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde AB ETS seviye 2 sinyalli hat sistemi kurulması mecburiyeti vardır.Kurulacak AB ETS sisteminin ihalesi yapıldı.En geç iki sene içerisinde hizmete girecektir.Sistemin kurulması ile Bandırma-İzmir arası demiryolu ile iki saate inecektir''dedi.


-Bandırma'ya Trenferi (Tren vagonlarını karşıdan karşıya taşıyan gemi) Projesi

Demiralp devamında şunları söyledi Bandırma-Derince-Tekirdağ-​Muratlı  arasında  kombine taşıma sistemi ile demiryolu projesinde de sona gelindi. Bu sistem ile demiryolları denizlere doğrudan bağlanacak, alınacak 70 metrelik ro-ro tipi demiryolu gemileri ile vagon değiştirme ve eşya aktarma yapılmadan doğrudan kombine şekilde taşımalar gerçekleştirileceğiz. Bu kapsamda Ankara-Bursa-Bandırma-İzmir bağlantılı demiryolu çalışmaları son hızıyla devam etmektedir”

-Demiryolları üçüncü şahısların kullanımına açılacak

Yapılacak yasal düzenlemelerle demiryollarının üçüncü şahışların kullanımına açılacağını dile getiren AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu, konuyla ilgili yasal düzenlemelerin ise mayıs ayı içinde tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Demiryolları taşımacılığının üçüncü şahısların kullanımına açılmasıyla birlikte Türk Hava Yolları'nda olduğu gibi demir yollarının da dünya devleri arasına gireceğini dile getiren Kasapoğlu  devamında şunları söyledi Ülkemizin akaryakıt konusunda dışa bağımlılığı da dikkate alındığında demiryollarına olan gereksinim bir kez daha ortaya çıkmıştır. Projenin uygulamaya geçmesiyle birlikte karayolu taşımacılığın büyük bir bölümü demir yollarına kayacaktır. İktidarımız öncesinde ülkedeki toplam demiryolu ağı 8 bin 660 km iken iktidarımızda bu rakam 10 bin km'ye çıkmıştır. Hızlı tren projesi ilk ülkemizde iktidarımız döneminde uygulamaya konulmuştur. Hedefimizde Marmara Ray, Ege Ray, Başkent Ray, hızlı tren garlarının ve sinyalsiz demiryolu hatlarının başlamış olanlarının bitirilmesi proje aşamasında olanlarında bir an önce başlanması için hükümetimizce gerekli çalışmalar yapmaktadır”.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı