AK Parti 3 ilçe başkanı ile yollarını ayırdı

AK Parti 3 ilçe başkanı ile yollarını ayırdı

Bandırma, Erdek ve Edremit Parti başkanları görevden alındı.

24 Haziran Erken genel seçimlerinde Parlomento´da Balıkesir´i temsil eden vekilleri değerlendirmeye almayan AK Parti teşkilat başkanlığı, yerel seçimler öncesi ilçe teşkilatları üzerinde de tasarrufta bulundu.

1 Ağustos Çarşamba günü olagan üstü toplanan AK Parti Balıkesir il Başkanlığı başta Bandırma olmak üzere, Edremit ve Erdek ilçe teşkilatlarının görevine son veren teşkilat başkanlığı onayının imzadan çıktığını duyurdu.

Bu durumda kendilerinden önce görevden alınan Bandırma, Edremit ve Erdek ilçe başkanları yerine görevlendirilen Alp Bostancı, Metin Ürkçü ve Kemal Kayan gerçekleştirdikleri kongreler ile Başkanlıklarını tescillemelerine rağmen, 2019 mahalli seçimler öncesinde bu görevlerine son verildi.

AK Parti´de, görevden almalara ilişkin genel merkez tasarrufu henüs Bandırma-Edremit ve Erdek ilçe başkanlıklarına teblig edilmemesine karşın, il teşkilatı içinde yer alan bazı isimler ezdedilmeler hakkında baklayı ağzından çıkarttı.

Edinilen bilgiye göre 24 Haziran´da vekillikleri sona eren Ali Aydınlıoğlu ile Sema Kırcı´nın genel merkez bazında geliştirdikleri diplomasi ile Bandırma-Erdek ve Edremit ilçe başkanlıklarının yerlerinde kalmasını istedikleri öğrenildi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı