Ahmet KOÇ; "SAHTE ZEYTİNYAĞLARA DİKKAT!"

Ahmet KOÇ;

Zeytinyağı fiyatlarının zirve yaptığı günümüzde gerçek olmayan zeytinyağlar piyasada giderek yayılıyor.

Zeytinyağı fiyatlarının zirve yaptığı günümüzde gerçek olmayan zeytinyağlar piyasada giderek yayılıyor. Yemeklik zeytinyağların yükselen girdi fiyatların yanında bu yıl özellikle İspanya’ya ihraç edilmesi nedeniyle de her gün giderek tırmanan fiyatlar tüketiciyi zor durumda bıraktı. Serbest piyasada 5 kilogramlık gerçek sızma zeytinyağların 900- 1200 liraya kadar ulaşmasını fırsat bilen sahtekârlar, sızma zeytinyağı adı altında 5 kilogramlıkları 350 liraya, 400 liraya satmaya başladılar. 

Sayfiye yerlerinde, kentin değişik yerlerinde, kaldırımlarda seyyar kişiler tarafından 5 kilogramı 350-400 liraya satılan yağların hakiki zeytinyağı olamayacağını iddia eden 55 yıldan beri zeytin ticareti yapan Ahmet Koç;  gerçek naturel sızma zeytinyağların bugünkü piyasaya göre gerçek fiyatlarının 900 lira ile 1200 arasında olması gerektiğini ve bu fiyatlardan satıldığını söyledi. Ahmet Koç bunun yanında yetkililerin denetim yapmaması nedeniyle sahtekârların piyasaya rahatça girdiklerini bunun yanında internet kanallarında da açıkça satış yapılmakta olduğuna dikkat çekti.

 Öte yandan Edremit zeytin zeytinyağı borsasında sızma yağların kilosu ortalama 200 liradan (5 kg. 1000 lira) satıldığı öğrenildi.  Erdem ÖZCAN



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı