Ahilik haftası ziyareti

Ahilik haftası ziyareti

Esnaf Odaları Başkanları, Ahilik haftasında Vali´ye çıktı

AHİ DEMEK KARDEŞ DEMEK

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği´ne Bağlı Oda Başkanları Ahilik Haftası Kutlamaları Çerçevesinde Vali Ersin Yazıcı´yı Makamında Ziyaret Etti.

/resimler/2019-9/16/1916205935899.jpg 
Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkârlar ile bunların örgütlerinde yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleştirilen "Ahilik Haftası" etkinlikleri Balıkesir´de başladı. Hafta nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlenecek.
Ticaret İl Müdürü Nuray Paköz, Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşlarının Temsilcileri Vali Yazıcı´ya nezaket ziyaretinde bulundu.
Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fehmi Erdem Vali Yazıcı´ya esnaflara verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Ahilik Haftası´nı kutladı.
Ahilik Haftasını kutlayan Vali Ersin Yazıcı ise, "Balıkesir´de düzenlenecek olan Ahilik Haftası etkinliklerinin de, esnaflarımızın sorunlarının çözümüne katkı sağlamasına ve esnaflarımızın bol kazanç elde etmesine vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.
Vali Yazıcı yaptığı konuşmada, Ahilik Teşkilatının tarihsel gelişimi ve bu kültürün günümüzde de yaşatılmasının önemine vurgu yaparak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Vali Ersin Yazıcı, konuşmasının devamında şunları söyledi:
 "Ahilik Kültür Haftası münasebetiyle, tüm esnaf ve sanatkârımızı her zaman olduğu gibi dostluk, kardeşlik, doğruluk ve dayanışma içinde kendilerine bereketli ve helal kazançlar diliyorum. Ahi demek kardeş demek. Balıkesirli hemşehrilerimizin bu değerli mirasa sahip çıkmasını ve onun taşıdığı evrensel değerleri yaygınlaştırmasını diler, bu vesileyle tüm esnaf ve meslek kuruluşlarının ´Ahilik Haftasını´ kutlar, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

/resimler/2019-9/16/1916037948673.jpg



Anahtar Kelimeler: Ahilik haftası ziyareti
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu