Ağlatan panel

 Ağlatan panel

Karabağ'da yaşanılan soykırımın anlatıldığı panel 'de gözyaşı sel oldu.

 


Sözde Ermeni Soykırımı- Hocalı Katliamı Paneli-BANDIRMA MANŞET

Bandırma Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Sözde Ermeni Soykırımı- Hocalı katliamı” paneli görsel efekt ve sunumlarla izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panel Vizyon gösteri ile başladı, Vizyon gösteride Dağlık Karabağ bölgesinde katledilen yaşlı genç Türklerin katledilmiş cesetleri vardı.

Tiyatrocu sunucu Ahmet Kaya'nın sunumu ile başlayan Panel konuşmacıları Karabağ- Hocalı'da Ermeniler tarafından gerçekleştirilen Azeri Türkleri katlinin ateşkes imzalanmasına rağmen hala sürdüğü kaydedildi.

Hocalıda katledilenlerin yaşlı, genç, kadın çocuk ayırmaksızın sürüdüğünü, özellikle hala kayıp olarak kayıtlara geçenlerin Ermeni katlediciler tarafından organ naklinde kadavra olarak kullanıldıklarının tespit edildiği kaydedildi.

Her 8 Azari Türk'ünden birinin katledildiği Dağlık Karabağ Bölgesi Hocalı katliamında Arazi Türklerine karşı Amerikan Ermeni'si, Rus Ermeni'si hatta Hindistan Ermenilerinin görev aldığı söylendi.

Rana Abbas, Amina Valiyeva, Ramazan Hüseyinov, Perviz Samedov veZülfiye Elçibey Akdağ tarafından sunulan panele Bandırma'nın yanı sıra Balıkesir, Bandırma, Erdek ve Gönen'den katılımcılar vardı.



Anahtar Kelimeler: Ağlatan panel
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false