Afet koordinasyonu toplandı

Afet koordinasyonu toplandı

Erdek, Kent Konseyi, Afet komisyonu muhtarlarla durum değerlendirmesinde bulundu.

6 Ocak´ta başlayıp 10 Ocak´a dek devam eden Kar afeti ardından durum değerlendirmesi için Afet komisyonunu toplayan Erdek Kent konseyinde yaşanan olumsuzluklar ve çözümleri masaya yatırıldı.

/resimler/2017-1/12/1310090008799.jpg

Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Karakuş, yönetim kurulu üyeleri Mahmut Canbaz, Haluk Özgör, Fatih Payal,Özlem Sarı, Kent Konseyi Afet Kriz komisyonu ve Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan komisyon üyeleri Büyükşehir Meclis üyesi Canan Kırdar, Erol Dinçer´in hazır bulunduğu koordinasyon toplantısında durum değerlendirmesinde bulunuldu.

/resimler/2017-1/12/1316047497714.jpg

Toplantıda Kar afeti öncesi hertürlü uyarının yapılmasına karşın Kar yağışının beklentinin üzerinde gerçekleşmesi yaşanan olumsuzlukları beraberinde getirdiği açıklanırken, şikayetten ziyade bundan sonra yapılması gereken beklentiler konuşuldu.

/resimler/2017-1/12/1316447498561.jpg

 

Erdek Kent Konseyi Afet komisyonu koordinasyon toplantısında konuşan Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Kar afeti ve benzeri doğa olayları, çevresel olumsuzluklar ve güvenlik, ulaşım ve yöresel ekonomik stratejileri belirlemek ve uygulamak noktasında birlikte hareket edilmesi ile netice alınabileceğini, bunun aksini düşünmenin kimsenin hayrına bir davranış olmuyacağını vurguladı.

Başkan Özlem Sarı, ortak aklın Erdek ve çevresi adına alınabilecek en doğru karar olduğunu vurguluyarak "Herkesin bir siyasi görüşü var, seçim yaşanır geçer ama yaşam devam eder, bölgesel kalkınma ve yaşamsal standartı daha üst noktalara çekme adına birlik ve beraberlik içinde davranmak zorundayız." dedi.

Erdek´teki Kent konseyi Afet Komisyonu koordinasyon toplantısında kar afeti sonrası  ihtiyaçların giderilmesi, yağmur ve önümüzdeki günler aynı sıkıntıların yeniden yaşanması halinde alınması gereken önlemler konuşuldu.

 



Anahtar Kelimeler: Afet koordinasyonu toplandı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı