ADİN MAGDURLARI TEK YUMRUK

ADİN MAGDURLARI TEK YUMRUK

Sendikaya üye oldukları için işten atılan 45 Adin Oto Donanım çalışanı için 2. eylem gerçekleşti.

Bandırma Organize Sanayi Bölgesinde 1800 işçi kapasitesi ile faaliyet gösteren ADİN OTO DONANIM işletmesi, Covıd kapsamında dara düşen işletmeler için hazırlanan ücretsiz işten çıkartma yönetmeliği uyarınca kapının önüne koyduğu 45 çalışanı için bugün yeni bir eylem düzenlendi.

22 Mart'ta düzenlenen ilk eylemin ardından 2. eylem için İstanbul, Ankara ve Bursa'nın yanı sıra Bandırma ve Gönen'den gelen eylem destekçilerinin yaklaşık 1,5 saat süren eylemlerinde uygulamanın yasa dışı olduğu, ADİN çalışanlarının Özçelik İş'e üye olmalarının en doğal demokratik hak olduğu belirtildi.

Ülke genelinde 700 bin üyesi bulunan HAK-İŞ genel sekreteri Hicret Bozoklu yasal tecihlerini kullanıp sendikaya üye olan çalışanlarını kapının önüne koyan Adin'in hukuksuz tavrının yargıdan döneceğini söyledi.

Ülke genelinde 42 bin üyesi bulunan Özçelik İş Başkan yardımcısı Recep Akyel ise, Adin'in bu uygulamadan vazgeçmesini istedi.

1 Temmuz'da Covıt süresinin sona ermesi nedeni ile işten atıldıkları tespit edilen çalışanlarını uzlaşmak için görüşmeye davet edildiği vurgulayan Akyel, "Biz kavgadan yana değiliz, iş yerinde iş barışı istiyoruz, Covıd nedeni ile ücretsiz çıkışı verilen işçilerin yerine bir hafta sonra İşkur'dan yeni işçi alımı yapıldı. 1 Temmuz'da Covıd süresi doluyor cezalı duruma düşmemek için 'Gelin anlaşalım, kıdem tazminatlarınızı ödüyelim" deniyor." dedi.

Haklı mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini açıklayan Başkan Recep Akyel, Organize Sanayi nizamiyesinde gerçekleştirilen eylemlerine destek veren bandırma ve Gönen TSK larına teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: MAGDURLARI YUMRUK
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı