Adı gibi "Işık" saçtı

Adı gibi

Muhtar Hayri Işık, Ayyıldız Mahallesinin imajını yükseltti.

Bandırma´nın kenar mahallelerinden Ayyıldız Mahallesi 5 yıl önce göreve gelen Hayri Işık ile ışıl ışıl oldu.

Sosyal yönü ve kurumsal diyaloğları ile Ayyıldız Mahallesinde yepyeni bir çalışma anlayışını benimseten Muhtar Hayri Işık, 31 Mart yerel seçimlerinde bir kez daha altarnetifsiz Muhtar olarak gösteriliyor.

Bandırma Cumhuriyet alanında uzun yıllar "Bacanaklar" adı altında çay bahçesi işletmeciliği yapan Hayri Işık, meydan düzenlemeleri sonrası çay bahçelerinin kaldırılması ardından Mahallesi Ayyıldız´da açtığı mahalle kahvesi ile ticaretine devam ederken 2014 yılında çevre sakinlerinin ısrarı ile aday olduğu muhtarlığı kazanması ardından başlayan heyecanlı çalışma temposu bir ara kalp krizi geçirmesine neden olurken, sağlığına kavuşmasını yine mahallesine olan hizmet aşkına bağladı.

/resimler/2019-2/20/1948314240833.jpg

 

Okul, Cami, yol, kabristan ve özellikle Ramazan aylarında sokak komşuluğunu doruklara taşıma adına gerçekleştirilmesine vesile olduğu iftar sofraları ile adından söz ettiren Hayri Işık, beş yılını hizmet ile dolu dolu geçiren Muhtarların öncüsü oldu.

Hayri Işık, Mahallesinde Yol, Su, Elektrik ve çevre temizliğine gösterdiği ilgi nedeni ile bu çalışmaların muhatabı kurumlarla sağladığı diyaloğ mahalle sakinlerinin gözünden kaçmadı.

Muhtar Hayri Işık özellikle hamiyetsevr iş adamı Halil Çay´ın hiçbir masraftan kaçınmayarak annesi adına Nevşehir´de özel olarak yaptırdığı tatlısu çeşmesine, Baski tarafından kapıdağ suyunun bağlanması, Bandırma Belediyesi tarafından Muhtarlık binası ve çevre düzenlemesi ile Ayyıldız Mahallesine yepyeni bir kimlik kazandırdı.

Hayri Işık, tüm bu çalışmaların ihtiyaç olduğunu, katkı sağlayan tüm kişi, kuruluş ve idarecilere şükranlarını sunarken, yeni süreçte işe yarım kalan Kabristan temizliği ile başlayıp 30 yıldır aynı hatta sefer yapan şehir içi ulaşım ağını yeniden planlanmasını sağlayarak ihtiyaç duyulan sokak-caddelere otobüs girmesini sağlamak istediğini kaydetti.

/resimler/2019-2/20/1957095219124.jpg 

Muhtar Hayri Işık, Ayyıldız Mahallesinin adı gibi beklentileri karşılanmış Işık içinde olana dek çalışmaya devam edeceğini söyledi.



Anahtar Kelimeler: gibi Işık saçtı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false