ADD`den CUMHURİYET KUTLAMASI

ADD`den CUMHURİYET KUTLAMASI

CUMHURİYETİMİZİN 90. YILI KUTLU OLSUN

Saygıdeğer Bandırmalılar,

Bugün Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 90. Yılı. Kutlu olsun.

Özgürlüğün, bağımsızlığın, aydınlığın, çağdaşlığın simgesi olan Atatürk’ümüzün kurduğu CUMHURİYET, içeriden ve dışarıdan kurtuluş savaşında ilk tokadı yiyen emperyalizm ile Damat Ferit artıklarının ortak tertibi karşısında.

Aynı Osmanlıda olduğu gibi bir yandan aşırı borç ve lüks ile ekonomik çöküntü, diğer taraftan CUMHURİYETİ ayakta tutan ortak değerler çürütülerek devletimiz sonu belli olmayan bir yıkıma hızla ilerliyor.

Tasada ve kıvançta ortak hareket eden, aynı ülküyü paylaşan ulusumuzun birlikte yaşama bilincinin içine nifak tohumları sokuluyor. Son örneği hepimizin küçükken büyük bir gururla söylediğimiz ANDIMIZ’ ın kaldırılması.

Her halk topluluğu millet değildir. Bir topluluğun millet olabilmesi için önce üzerinde yaşayacağı bir toprağa yani VATAN’ a sahip olması gerekir. Üzerinde yaşadığımız Anadolu bin yıldır bizimdir ve Türk yurdudur. Bakıyoruz bin yıllık vatanımız ya etnik kışkırtma sonucu zorla, ya da satarak hile ile elimizden alınmak isteniyor.

Bir halk gurubunun millet olabilmesi için bağımsızlığının simgesi olan bayrağı olması gerekir. Türk ulusunun bayrağı kırmızı üzerine beyaz ay yıldızdır.

Sonsuza kadar milli sınırlarımızın her köşesinde dalgalanacaktır. Ama bakıyoruz kendi vatanımızda bölücülerin bayrağı asılıyor ve kimse bir şey demiyor.

Bir halk topluluğunun millet olabilmesi için ortak dili olması gerekir. Anayasamızda Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili TÜRKÇE’ dir denmesine rağmen, herkes ana dili ile eğitim yapsın gibi hiçbir devletin kabul edemeyeceği zorlamaya gidiliyor.

Bir halk topluluğunun millet olabilmesi için ortak kültüre, ortak tarih bilincine sahip olması gerekir. Her millet tarihinin şerefli sayfaları ile övünür. Bizim tarihimizin şerefli sayfaları 19 Mayıs, 23 Nisan, 24 Temmuz, 30 Ağustos, 17 Eylül, 29 Ekim’dir. Bu şerefli sayfaları unutturmak, gözden düşürmek için sevinçle, coşkuyla kutladığımız bu bayramlar özünden saptırılıyor. Atamıza çelenk koyup saygı duruşunda bulunmamız bile  engelleniyor.

Bunu kabul etmeyeceğiz. Türk milleti olmanın gururu içinde her 19 Mayıs’ı, her 23 Nisan’ı, her 24 Temmuz’u, her 30 Ağustos’u, her 17 Eylül’ü, her 29 Ekim’i büyük bir coşku ile kutlayacağız. Bu değerlerimizi kimse elimizden alamayacak.

Konfuçyus bundan 2500 yıl önce “ Küçük adamların gölgeleri büyük görünmeye başlıyorsa o ülkede güneşin batışı yakındır.” demiş. Yani karanlık geliyor demiş. Bizler karanlık ile mücadele edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün saçtığı ışığın aydınlığında sonsuza kadar CUMHURİYET’imizi var edeceğiz.

Gün ayrışma değil bu tertibe karşı birleşme günüdür.

“ SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR.”

Cumhuriyet bayramımızın 90. Yılı kutlu olsun.

 

                                                   Melih ÇINAR

                                                     ADD Bandırma Şube Başkanı     



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı