ADD’de duygusal anma

ADD’de duygusal anma

Atatürkçü Düşünce Derneği, dernek bünyesinde hazırladığı anma programı ile şehit gazeteci Uğur Mumcu anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği, dernek bünyesinde hazırladığı anma programı ile şehit gazeteci Uğur Mumcu anıldı.

24 Ocak 1993'te Ankara'daki evinin önünde uğradığı bombalı suikast’te hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'yu unutmadı.

Şehit Gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilişinin 31. Yılında yurdun birçok yerinde olduğu gibi Bandırma’da da hazırlanan bir dizi etkinlikle anma programları gerçekleşti.

Bandırma ADD şubesindeki anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesi ile başladı. ADD Bandırma şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş, Uğur Mumcu gibi yaşamı süresince hep ulusal bütünlüğün, Laik Cumhuriyet ilkeleri ışığında amacına ulaşmak adına çaba gösterdiğini, Mumcu’nun yaktığı bu meşaleyi ADD olarak olması gereken noktaya taşımaktaki heyecanlarının hiçbir zaman sönmeyeceğini vurguladı.

Tarih Öğretmeni Hakan Çağatay ise yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in çok zor şartlarda kurulduğunu, onun ilkelerini devam ettirmek ise genç Cumhuriyetin çağdaş laik dimağlarının borcu olduğunu söyledi.

ADD’deki anma programı daha sonra Bağlamada: Osman Aslan, Ney’de: Murat Güvenir, Gitar’da: Demir Güvenir ve Solist: Tuğba Beyoğlu’nun mini konseri ile devam etti.



Anahtar Kelimeler: duygusal
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı