ADD, sahipsizliğe duyarsız kalmadı.

ADD, sahipsizliğe duyarsız kalmadı.

HÜKUMETİN "ÇÖZÜM SÜRECİ." ADI İLE YÜRÜTTÜĞÜ POLİTİKALARIN SONUCU; PKK TARAFINDAN ATATÜRK HEYKELLERİ YAKILIYOR.

Ortadoğu’nun  sınırlarının ABD, ab ve İsrail `in menfaatleri doğrultusunda yeniden çizilmesi olarak özetlenebilecek olan büyük Ortadoğu Projesi’nin Türkiye’de uygulanmasını sağlamak üzere 2002 de iktidara taşınan AKP’nin, üstlendiği görev gereği ısrarla sürdürdüğü " açılım -çözüm sürecinin rejimi  tehdit eder hale gelmesi kaçınılmaz idi.

Bugün şımartılan PKK sayesinde terörün  işit` i bahane edip Atatürk heykellerini  yakması   beklenen şey.  Bu politikanın sorumlusu olanları lanetliyoruz.

Daha dün anadilde eğitime aykırı diye devlet okullarını yaktılar.
Daha öncede karakol yapımı bahanesiyle yol kesip araçları yaktılar, elektrik kesintilerini gerekçe gösterip binaları yağmaladılar, hes inşaatlarını boykot diye şantiyeleri yıktılar. Adam kaçırmaya, korucuları öldürmeye devam ediyor, mahkeme kurup yargılama yapıp cezaya hükmediyorlar. Bu devletten maaş alan milletvekili kendi devletini taşlıyor. Askerimiz, polisimiz hükümetin emri nedeniyle görevini yapamıyor, teröriste haddini bildiremiyor.
yandaş TV ve basın, bölücü ve onların yanında yer alan siyasi çevreler ya bu şiddeti görmezden geliyor yada hak arama  olarak değerlendirip alkışlıyor.

Sorumlusu olan hükümet ise, bütün bu olanları sadece izliyor ve gündemi değiştirmek için yeni hamleler yapıyor, örneğin türbanı  ilköğretime sokarak milletin dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyor.

 

Açılım-çözüm sürecinin sonucu bu.

Cumhuriyet, devlet sonlandırılıyor.

Aynı  daha önce piyasaya sürülen  ama kabul görmeyen, ne var ki önümüzdeki genel seçimler sonunda yine önümüze konacak olan ve referandumla halkı kabule zorlayacak olan yeni anayasa gibi.

Onun amacı da demokrasiyi geliştirmek değil, aynı açılım-çözüm süreci gibi birliğimizi, bütünlüğümüzü sonlandırmaktı.

Çünkü bu iktidar  verdiği bu sözleri yerine getirdiği sürece iktidarda kalabileceğini ve kendi özel gündemin, 2023hedefini gerçekleştirebileceğini biliyor ve aslında artık bütün adımlarını açıktan atıyor.

Evet bu sürecin sorumlusu baştan sona  hükümet.
ama bu sürecin  sonunun rejime, devlete, demokrasiye yönelik bir tehlike  olduğunu şu  veya bu nedenle  öngöremeyen  ve sonuçta etkin mücadele etmeyen, başta sıyası muhalefet partileri  olmak üzere tüm toplum kuruluşları da kusurlu ve sorumludurlar.

 

Bu nedenle, bir kez daha ve ısrarla Atatürk  cumhuriyeti ile var olan ve varlığını sürdüren, tüm sıyası partilere, demokratik kitle örgütlerine,  meslek  ve sivil toplum kuruluşlarına ve yargı temsilcilerine sesleniyoruz;

 

1-bu hükümetin " çözüm süreci ".  Adı ile yürüttüğü politikaların sonucu; PKK tarafından Atatürk heykelleri yakılıyor yıkılıyor.

Cumhuriyete çok şey borçlu olduğumuzu, olduğunuzu unutmayın.
Seçim sonuçlarına itibar edeceksek, arkanızda temsil ettiğiniz kitlelerin en az yarısını "temsil hükümetin " çözüm süreci ".  Adı ile yürüttüğü politikaların sonucu;

PKK tarafından Atatürk heykelleri yakılıyor yıkılıyor." etmek zorundasınız. Enkaz bu  "yarı"  bu gidişe dur diyor.
bu sese kulak vermelisiniz.

2-Aranızdaki   ayrılıkları ertelemeli  ve cumhuriyetimizin " çağdaş demokratik hukuk devleti " olarak kalması, ülkenin bütünlüğü  ve devletin kaybedilen itibarının iadesi için çok geç kalmadan  halkın yanında yer almalı, birlikte mücadeleye başlamalısınız

3-aksi halde,  halkın mücadelesi ile de  bu cumhuriyet  bu badireyi atlatacak, ama sizler tarihte vahdettin hükümetine yardım eden ya da sessiz kalanlar gibi tarihte yerinizi alacaksınız.

4-gün,  vatanın, cumhuriyetin geleceğine sahip çıkma   kendi kışı sel menfaatlerimizin önüne koyabilme ve  bu sınavdan alnımızın akı ile çıkma günüdür.

                                                                      Tansel Çölaşan

                                                                         Genel başkan

 



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı