ADD Erdek Şubesi:

ADD Erdek Şubesi:

Atatürk sevgisi, yasalarla yok edilemez”






Atatürkçü Düşünce Derneği
(ADD) Erdek Şubesi, 10 Kasım'da, Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 74. Yılı nedeniyle Ankara'da düzenlenen anma programına katıldı.


Sâkine Kılıç'ın başkanlığındaki ADD Erdek Şubesi Yönetim Kurulu'nca yapılan açıklamada şöyle denildi:

Son 10 yılın en büyük kitlesel hareketi olan 10 Kasım 2012 günü, Ankara'daki törenlere gitmek için 9 Kasım gecesi yola çıktık. Yolda mola yerlerine girdiğimizde onlarca ADD, TGB, Fenerbahçe gençliği ve İşçi Partisi otobüsleri ile dinlenme tesisleri, şölen yerleri gibiydi. Saat 07.00'de, Ankara'ya vardık. Onlarca ADD otobüsü ile birlikte ADD'lilerin buluşma yeri olan Sıhhiye'deki anıtın önüne geldik. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmura karşın kimse başka bir yere gitmeyi ve yağmurdan saklanmayı düşünmedi. Törenden sonra binlerce kişi, yürüyüş yollarına konulan barikatlara karşın farklı yollar bularak Anıtkabir'e ulaştı. 41 sivil toplum örgütünün, diğer alanlardan Anıtkabir'e ulaşması ile bu sayı milyonları buldu.

Atatürk sevgisi ne yasalarla verilir, ne de yasalarla yok edilebilir. Gençlerimizin, ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları umudumuz oldu. Yağmuru, Atatürk sevgisi ile umursamayan milyonlarca kişi, yaşlılar, özürlüler, liseliler…Böyle bir birlikteliği herkesin görmesi dileğiyle…”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli