ADD den tarihi uyarı

ADD den tarihi uyarı

Anayasa tartışmaları Türk milletine kurulmuş bir tuzaktır!

 

Bandırma Atatürkçü Düşünce Derneği ADD genişletilmiş divan toplantısında gerçekleştirdiği basın açıklamasında yeni Anayasa dayatmasının, ulusa hazırlanan tuzak olduğuna işaret etti.

/resimler/2016-3/3/2213112227134.jpg

Bandırma ADD Başkanı Uğur Kayaalp, Türk ulusunun bu tuzağa düşmemesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini vurgulayarak yaptığı açıklamada;

?Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en kritik günlerini yaşamaktadır. Halkımızın gündeminde olmadığı halde mevcut iktidar: bölünme ve ortaçağ diktatörlüğü ile sonuçlanacak anayasa tartışmalarını dayatmaktadır. İçinde bulunduğumuz kaos ortamının tek sorumlusu 13 yılı aşkın süredir işbaşında olan ve bu kaos ortamını yaratan mevcut iktidardır. Her gün yurdun değişik yerlerinden kalkan şehit cenazelerinde yer alan iktidar sözcüleri ülkeyi bu duruma getirenin kendileri olduğunu gizleyip Habur, Oslo, İmralı tutanaklarını unutturmaya çalışmaktadırlar. ?

?Bütün bu karanlık tablonun son sahnesi ise ?yeni anayasa ? adı altında bir başkanlık sistemi ve bölünmüş bir Türkiye tablosudur. Başkanlık rejimi adı verilen bu maceracı gidişin gerekçeleri, bizzat AKP yöneticileri tarafından hazırlandığı da bilinmektedir. ?

Diğer taraftan bu sinsi plan emperyalizmin yüzyıllık rüyasıdır. Dünün SEVR´i, bugün BOP olarak önümüze konulmuştur.?

?Atatürkçü Düşünce Derneği olarak anayasa tuzağına karşı görüşlerimizi şu şekilde sıralayabiliriz:

1-Anayasa tartışmaları Türk milletine kurulmuş bir emperyalist tuzaktır.

2-Bu meclis anayasa yapmaya yetkili değildir.

3- Gündemde yer alan: Bölücü anayasayı yapmak üzere TBMM çatısı altında toplanan esasen yasal olmayan anayasa komisyonu dağılmıştır. Emperyalizme ve monarşizme karşı yapılan Kemalist devrimin en önemli kurumlarından biri olan Cumhuriyet Halk Partisinin anayasa tuzağına düşmeyerek masadan kalkmasını doğru buluyoruz. Şimdi sıra MHP´nin de aynı tavır içine girerek, Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletini etnik ve dinsel yapıda ayrıştıracak iki partiyi masada baş başa bırakmalıdır. ?

?4-Vatanımızın bütünlüğünü milletimizin birliğini parçalamaya götürecek olan başta anayasa tuzağı yanında, AB yerel yönetimler özerklik şartnamesi, ana dilde eğitim vb. tuzaklara da açık kapı bırakılmamalıdır.?

?5-Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bugünün başkanlık sistemi heveslisi işbirlikçilere o günlerden şöyle seslenmektedir. ?Amerikan başkanlık sistemini memleketimize tatbik etmeyi hiç hatırıma getirmedim. Sistemsiz ve kanunsuz tarzda reisi cumhurlukla baş vekaleti birleştirmeyi asla düşünmedim ve düşünecek adam olmadığım bütün milletçe malumdur.? diyerek cevabı vermiştir.?

?6- Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk?ün ?Kendi çıkarları için yabancılarla işbirliğine giren ve gücünü halktan almayan küçük bir azınlığın dışındaki tüm güçler; aralarındaki etnik dini ve siyasi ayrılıkları erteleyerek ulusal kuruluş mücadelesi yolunda birleşmelidir.? sözünden yola çıkarak bölücü ve yıkıcı anayasayı yaptırmamak için cumhuriyetten yana bütün güçlerin el ele vermesi tarihsel bir görevdir. ?

?Unutulmamalıdır ki aramızdaki hiçbir ayrılık Türkiye Cumhuriyeti düşmanları ile olandan daha derin değildir??

?7-Bu tarihi birliği sağlamak için Atatürkçü Düşünce Derneği olarak anayasadan ve kurucu iradeden aldığımız sorumluluk bilinci ile ülke geleceğinden yana olan tüm siyasi partilerimizi, sendikalarımızı, meslek odalarımızı, derneklerimizi ve vakıflarımızı tarihi ve gündemi belirlenecek bir toplantıda bölücü anayasa tuzağına karşı mücadeleye çağırıyoruz??

Birliğimiz gücümüz olsun.

Türk Milleti, doksan yılı enkaz görenleri tarihe gömüp Cumhuriyet yolunda devam edecektir.    Yaşasın cumhuriyet.        Uğur Kayaalp

                                               ADD Bandırma Şube Başkanı

                                                                  

          

 



Anahtar Kelimeler: tarihi uyarı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli