Adam gibi adamdı Müfit ağabey...

Adam gibi adamdı Müfit ağabey...

Adam gibi adamdı Müfit ağabey...

/resimler/2015-7/7/1918310239291.jpg

   Müfit Ağabey´i kaybettik?. Rahmetli babam Gençlik İdman Yurdu Alaattin Saygın´ın kuşağından sonra gelen futbolculardandı..

       1965´te kurulan Bandırmaspor´un ilk futbolcularından stoper,sağbek Müfit Ağabey?  Müfit Çoker? Kuvvetli, cesur... Tekmeye kafa uzatacak kadar forma canlısı? Kaybetmeyi sevmeyen? Müthiş onurlu?. Haksızlığa gelemeyen? Sert görünümünün altında serçe gibi insan sevgisi ile dolu bir yüreğe sahip? Paranın teslim alamadığı değerli sporcu büyüklerimizdendi Müfit Ağabey? Adam gibi adam derler ya tam tamına o cinsten?

      Ben zaten dünyaya gözlerimi Gençlik İdman Yurdulu olarak açmışım? Sarı lacivertli renkleri Fenerbahçe´den önce bu takımda,Müfit Ağabey´in de formasını giydiği  Gençlik formasında tanımışım?

    Rahmetli Müfit Ağabey´i çocukluk günlerimden tanırım... Ne de olsa ellerinde büyüdük? Bugünkü Ulu Camiinde Tekke Camiine sarkan bayır  ve arka sokakları Müfit Ağabey´in anıları ile doludur? Gençlik İdman Yurdu takımının fotoğrafından çoğu rahmetli olmuş Seracetttin, Sarı Nuri, Kaleci Mahir, Kasap Taner´i, cenazeye katılan Eşref Ağabey´i ve Atıl Ağabeyi tanıyabildim?

   Bandırmaspor´da ?ev ekmeği? olduğu için fazla yer alamamıştı Müfit Ağabey? Uzun süslemeli lafları hiç sevmezdi kendisi? Söyleyeceğini insanın yüzüne söyleyen soyu tükenen insanlardandı Kaptan Müfit Ağabey?

     İstanbul´da kazandığı büyük paraları  soyadı avantajına rağmen elinin tersiyle itip, gururlu kimliğini her zaman için korumasını bildi? Kendisinden bahsedilmesini hiç istemezdi? Bandırma Şehir Kulübüne üye olurken kendisiyle bir hatıra fotoğrafını bile zor alabilmiştim?

    1965 yılları öncesinde Bandırma Karmasının formasını dönemin güçlü Beşiktaş takımına karşı giyerken  BJK´li K. Ahmet´in kendisine yaptığı aşırtma aldatmacasını sevenleriyle paylaşabilecek olgunluktaydı? Bandırmaspor´da Genel Kaptanlık görevini yaptığını da hatırlıyorum?

    Parayı, şöhreti sollayıp, insan kalabilmeyi başarmış nadir insanlardan biriydi Müfit Ağabey? Değerli bir ağabeyimi kaybetmenin üzüntüsü içindeyim?

   Bandırma´nın, Bandırmaspor´un, Bandırmalı sporseverlerin başı sağ olsun? Özellikle o gururlu duruşunu hiç unutmayacağım? Ruhun şad olsun?

          Zeyyat Saygın

/resimler/2015-7/8/1039435070210.jpg



H.Oral
8.07.2015 23:00:49
ALLAH Rahmet eylesin Mekanı Cennet olsun

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı