Adaletsizliğe tişörtlü eylem

Adaletsizliğe tişörtlü eylem

Bandırma Belediyesi´nde grafiker olarak çalışan Zerrin Doğan, ülkede yaşanan adaletsizliklere sessiz kalmadı.

Bandırma Belediyesi´nde grafiker olarak çalışan Zerrin Doğan, ülkede yaşanan adaletsizliklere sessiz kalmadı. Doğan, tasarımlarını kendisinin yapıp uyguladığı ve adalet vurgusu yaptığı tişörtlerle işe gitmeye başladı.
 
ADALETSİZLİĞE SESSİZ KALMADI
Bandırma Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde grafiker olarak çalışan Zerrin Doğan, kadına şiddet, çocukların istismarı, işçi hakları, düşünce özgürlüğü gibi birçok konuda yaşanan adaletsizliklere dikkat çekmek amacıyla bireysel eylem başlattı. Doğan, sessiz kalmamak ve farkındalık yaratmak amacıyla kendi tasarladığı grafiklerin olduğu, adalet temalı tişörtleri giyerek işe gitmeye başladı. Adalet kavramının toplumun her kesimi tarafından sahiplenilmiş olması gerektiğine dikkat çeken Doğan, ?Evde, sokakta, işte, okulda, dernekte, siyasi partide, kısacası hayatın her alanında her yerde adalet istiyorum. Ne yazık ki haberleri her okuyup, izlediğimde gördüğüm manzara ise bunun tam tersi? diye konuştu.
 
?ADALETSİZLİK YAŞAMIN HER ALANINDA?
Türkiye´de adaletsizliğin yaşamın her alanında var olduğunun önemle altını çizen Doğan, ?Kadınlarımız, çocuklarımız sahipsiz. Kadınlarımız ancak öldükten, çocuklarımız istismara uğradıktan sonra harekete geçiliyor. Hatta haberlere konu olup, kamuoyu yaratılmadığında birçoğunun üzerinin kapatıldığına şahit oluyoruz. Aynı iş yerinde, aynı işi yapıp, farklı ücretler alan işçiler var. Bu yüzden adaletli bir iş düzeni sağlanamıyor. Gazeteciler ve siyasetçiler düşünceleri nedeniyle hapis cezasına çarptırılırken, ünlü bir futbolcu silahıyla hastane basıp magandalık yaptığı için neredeyse ödüllendirilecek. Bunları görüp susmanın, bu adaletsizliğe uygulayanlara destek olmakla eşdeğer olduğuna inanıyorum. Bu yüzden 2 hafta boyunca iş yerime kendi tasarladığım ?adalet´ temalı tişörtlerle gideceğim? dedi.


  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli