Adalara giriş yok

Adalara giriş yok

Marmara Adalar belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Adalara gelenlerin 14 günlük sağlık kontrolüne tabi tutulduğunu, ikameti olmayanları ise geldiği gibi geri çevirdiklerini söyledi.

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy son günlerde Adalar hakkında oluşan söylentilerin olumsuz gündem oluşturduğu gerekçesi ile sosyal paylaşım sayfasından canlı yayında bulunarak ada sakinleri ve ada ile ilişkileri bulunan vatandaşlara seslendi.

Aksoy, Küresel Koronavirüs (Covıd19) ile ulusal mücadele kapsamında sağlık teşkilatlarının büyük bir özveri ile çalıştığına, ana kara ile karayol bağlantısı olmayan Marmara ilçesinin 3 adadan oluşturğunu, bu adalarda ikameti olup çeşitli nedenlerden dolayı adalar dışında bulunup, "evdekal" güvenlik çemberi kapsamında evlerine dönmek isteyenlerin iskelelerde karşılanarak sağlık ekipleri tarafından kontrol altına alınıp 14 gün süre ile denetim altında bulundurulduğunu, ikametin olmayanların ise sağlık kontrolleri sonucu geldiği ulaşım aracı ile geri döndürüldüğünü söyledi.

Başkan Süleyman Aksoy, sosyal paylaşım sayfasından yaptığı açıklamada vatandaşların şüphe ve kuşkularını giderecek KORONAVİRÜS açıklaması için, her hengi bir olumsuzluğun yaşanmadığını ifade ederek bunu korumak adına hertürlü önlemi almak durumunda olduklarını söyledi.

Aksoy, özellikle dışarıdan adalara gelecekler için, yeterli sağlık teşkilatı bulunmadığı için risk almak istemediklerini, bu nedenle adaya gelen ikametsahiplerin de kendilerini anlayışla karşılamalarını istedi. Mehmet Baki -MARMARA ADASI



Anahtar Kelimeler: Adalara giriş
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli