Ada yangını TBMM´de

Ada yangını TBMM´de

Milletvekili İsmail OK´un Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´ye yönettiği sorularda birçok iddia cevap bekliyor.

Marmara ilçesinde meydana gelen yangın yürekleri ağızlara getirdi. Nedeni tespit edilemeyen yangın; birçok evin boşaltılmasına neden olurken; beş ev ve bir minibüsün yandığı da ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı´nın ilk yaptığı açıklamalarda 80 hektar arazinin yandığı tespit edilirken konu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşındı.

Konu hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´ye sorularını yönelten İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK ?´Yaşanan durum içimizi yakıyor. Gün geçmiyor ki bir doğa harikası daha yok oluyor. Bir yandan madenler, bir yandan orman yangınları ülkemizi yok ediyor. Dün gerçekleşen yangın esnasında bölge halkından bir çok telefon aldım. Yangının başlama saati ile müdahale saati arasında büyük farklar olduğu ve yeterli müdahale nedeniyle yangının söndürülemediği yönünde güçlü iddialar var. Bu iddiaları Bakan Pakdemirli´ye sorduk. Artık tek bir fidanın kesilmesine, yanmasına ve yakılmasına sabrımız kalmadı.´´ dedi. 

/resimler/2019-8/13/2100224185481.jpg

    BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SINIFTA KALDI

Marmara Adası´nda gerçekleşen yangının büyümesinde geç ve yetersiz müdahalenin olduğunu belirten İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail OK, yaşanan yangında Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin de yetersiz kaldığını ve bu konuda sorumluluk sahibi olduğunu dile getirdi. Yangının ilk beş saatinde sadece bir helikopter ile uzun süreli aralıklar ile müdahale edildiğini ve Ada da Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait sadece 2 söndürme aracının bulunduğu, bu araçlardan bir tanesinin de arızalı olduğunu ifade etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait olan arızalı söndürme aracının mahallelere giremediği ve su pompasında olan arıza nedeniyle yangına müdahale edemediğini söylerken, ada halkına da teşekkür etti. Sözlerine devam eden OK ´´Yangınlar ile mücadele de çok geride kalmış durumdayız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Marmara Adasında 2 adet söndürme aracı olduğunu ve yangında bunların 1 tanesinin yaşadığı arıza nedeniyle söndürme faaliyetleri esnasında yardımcı olamadığını ada halkımız bizlere iletti. Balıkesir´i beş yılda Türkiye´nin en borçlu belediyeleri arasına sokanlar, yandaşlardan milyarlarca liraya makam aracı kiralayacağına Marmara Adasına yeni ve sağlıklı bir itfaiye aracı alsaydı keşke. Ada halkının bireysel müdahale ve mücadelesi olmasaydı tüm ada evlerinin yanacağını bugün daha iyi görmekteyiz. Bu nedenle Marmara Adalı hemşerilerime yeniden teşekkür ederim. Ada halkımızın bizlerden tek bir talebi var, oda sorumluların ve ihmallerin ortaya çıkartılması. Biz de bu konuda elimizden geleni yapacağız´´ dedi.

/resimler/2019-8/13/2100367623265.jpg

"YÜCEL YILMAZ BELEDİYENİN KAPISINA DEVREN KİRALIK YAZACAK"

Eleştirilerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile devam eden İsmail OK, büyükşehir belediyesinin maddi olanaksızlıklardan dolayı ilçe belediyelerine devrettiği birçok birimin içerisine itfaiyenin de eklenmesi gerektiğini söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Ak Partili Belediye tarafından yönetilemediğini söyleyen OK ?´ Bundan beş ay önce halkımıza yalan ve hayal satanların gerçek yüzü bugün ortaya çıkmıştır. En büyük kişisel değeri iyi yalan söylemek olan Yücel Yılmaz belediyenin ilçelerde ki tüm hizmet ve birimlerini beceriksizliklerinden dolayı devretmektedir. Utanmasalar Balıkesir Büyükşehir´in kapısına ?Devren Kiralık´ yazacaklar. Hiç olmadı itfaiyeleri de ilçe belediyelerine devretsinler ki Marmara Adası vakası bir daha yaşanmasın. Sözlerim Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´adır. İtibar için makam uçağı ve makam araçları alacağınıza, ülkenin ve şehrin istikbali için yangın söndürme uçağı ve itfaiye aracı alın´´ dedi.



Anahtar Kelimeler: yangını TBMM
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli