AÇEV, 100 Yılın Bayramı’nı ‘Cumhuriyet Çocukları’ ile kutluyor

AÇEV, 100 Yılın Bayramı’nı ‘Cumhuriyet Çocukları’ ile kutluyor

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 29 Ekim 2023’e çok az bir süre kaldı.

30 yıldır erken yaştaki her çocuğun sağlıklı, mutlu, güvende ve öğreniyor olması için çalışan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Cumhuriyet’in 100. yılını özel bir sanal hatıra kartı ile kutluyor. AÇEV’in oluşturduğu özel web sayfası üzerinden Cumhuriyet okuluna kayıt olan herkes, ‘Cumhuriyet Çocukları’ sanal hatıra kartı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını ölümsüzleştiriyor. AÇEV, herkesi Cumhuriyet’in en kalabalık okulunu oluşturmaya davet ediyor.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 29 Ekim 2023’e çok az bir süre kaldı. AÇEV, bu anlamlı günü coşkuyla kutlayabilmek için Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir sanal hatıra kartı hazırladı.

AÇEV’in “Yaşımız kaç olursa olsun hepimiz Cumhuriyet çocuklarıyız.” diyerek duyurduğu kampanyada, oluşturulan özel web sayfası üzerinden Cumhuriyet okuluna kayıt olan herkes, e-posta adresine bir sanal hatıra kartı alıyor. 

Kampanya ile herkesi, Cumhuriyet’in en kalabalık okulunu oluşturmaya davet eden AÇEV, “Cumhuriyetimiz, 100 yıldır olduğu gibi bundan sonra da bizlere emanet! O’nu yükseltmek ve yaşatmak için Okuyan Bir Gelecek inşa ediyoruz.” diyor. 

30 yıldır, tüm çocukların eşit fırsatlara sahip olduğu bir toplum için çalışan AÇEV, çocuklara ve anne babalara yönelik olarak bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyor. AÇEV, Okuyan Bir Gelecek projesi ile çocukları erken yaşlarda kitaplarla tanıştırarak sosyoekonomik eşitsizlikleri azaltmayı hedefliyor. Proje ile çocuklar erken yaşta okuma sevgisi ve alışkanlığı edinirken, ebeveynler ise okumanın önemi konusunda farkındalık kazanıyor. 

 AÇEV’in https://cumhuriyetcocuklari.acev.org/ adresinden Cumhuriyet okuluna kayıt olarak ‘Cumhuriyet Çocukları’ hatıra kartı oluşturulabiliyor. Kullanıcılar, sanal hatıra kartlarını sosyal medya hesaplarında #CumhuriyetÇocukları hashtag’i ile paylaşabiliyor.

Editöre Not:

AÇEV hakkında:

AÇEV 30 yıldır, erken yaştaki her çocuğun sağlıklı, mutlu, güvende ve öğreniyor olması için çalışıyor. Ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklar, anne babalar ve genç kadınlar için bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyor. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde özellikle vurgu yapılan, erken çocukluk döneminde nitelikli eğitim, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde ailelerin rolü, toplumsal cinsiyet eşitliği ve yaşam boyu öğrenme konularına tüm faaliyetlerinin odağında yer veriyor.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı