Umudunu kaybetmedi

 Umudunu kaybetmedi

Sokak Hayvanlarının "Gülen Abla"sı Büyükşehir'den ilgi bekliyor.

Özellikle Ayyıldız tepede bulunan eski şehir köplüğü ve civarında yaşayan sokak köpeklerini sahiplenmesi ile hayvanseverlerin "Gülen yüzü" olarak adından söz ettiren Gülen  Soykal, her geçen gün kaybolan imkanlara rağmen umudunu kaybetmedi.

Gülen Soykal, şahsi olaraklarını kullanarak aç bırakmaya gönlü razı olmadığı "Ayyıldıztepe Eski Çöplük Melekleri" adını verdiği sokak köpekleri için "Onlar konuşamadıkları için Melek, Onlar açsa ben uyuyamam." diyerek sürdürdüğü çabasına verilen desteklerede kayıtsız kalmıyor.

Gülen Soykal, 2 yılı aşkın süredir yaz-kış gün aşrı yemini-suyunu paylaştığı "Eski Çöplük Melekleri." sokak köpekleri ile artık ayrılmaz bir parça olmuş, konu belediyeler arası yetki paylaşımı ardından sokak köpeklerinin durumlarının iyileştirilmesi, rahatsızlıkları olanların tedavileri, kısırlaştırılması ve steril ortamda yaşamlarının devam ettirilmesi sorumluluğu ne yazıkki şimdilik sözde kalmış.

Gülen Soykal, Büyükşehir olarak alınan yüz dolayındaki köpeğin rahabiltasyon amacı ile götürüldüğü İvrindi barınağında kaybolduğunu söylüyor.

Haftada en az 2 kez su, suluk ve yem ihtiyacının karşılanması gereken sokak hayvanları için çırpınışları devam eden Gülen Soykal bugün gerçekleştirdiği yemleme zamanında bir yuvada 8 yavrunun, başka bir tuvada bir yavrunun telef olduğunu görmesi üzerine kahroldu.

Gözyaşlarını kameradan kaçıran Gülen Soykal, üzüntüsünü diğer köpeklerin kendisine olan sevgisi gösterisi ile giderdi. 

Ayyıldıztepe, Eski Çöplük Melekleri, ablası Gülen Soykal, onlarında bir yaşam hakkı olduğunu vurguladığı açıklamasında, Eski Çöğlüğü mekan seçen bu hayvanların yaşam platolarında sahiplenilmedikleri zaman, kentin varoşlarında kendilerine yani yaşam alanları arayacaklarını, bu durumunda varoşlarda yaşayan çocuklar adıma riskli bir durum olacağını söyledi.

Gülen Soykal, doğal sistemi kendi içinde izole etme noktasında verdiği çabanın yerel yönetimlerce desteklenmesi gerektiğini yenilerken önceki hafta Başkan Tolga Tosun'un gerçekleştirdiği ziyaret sonucu umutlarının yeşerdiğini söyledi.



Anahtar Kelimeler: Umudunu kaybetmedi
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı