``Nekadar kamu binası depreme dayanıklı ?...``

 ``Nekadar kamu binası depreme dayanıklı ?...``

Namık Havutça Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kaç okulun, öğrenci yurdunun, hastanenin ve kamu binasının depreme karşı dayanıklı olduğunu sordu. Havutça, Başbakan’ın sözlü olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesinde çocukların gittiği okul

Balıkesir  
           Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Namık Havutça Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kaç okulun, öğrenci yurdunun, hastanenin ve kamu binasının depreme karşı dayanıklı olduğunu sordu.
           Havutça, Başbakan’ın sözlü olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesinde çocukların gittiği okul ve kaldıkları yurtlarda can güvenlikleri olup olmadığının yanıtlanmasını istedi. 
           Havutça önergesinde şu görüş ve sorulara yer verdi.

          “23 Ekim 2011 günü yaşanan Van’daki deprem Türkiye`nin deprem kuşağında olması nedeniyle okulların, üniversitelerin, öğrenci yurtlarının ve kamu binalarının felaketlere dayanacak nitelikte inşa edilmesinin önemini bir kez daha gündeme getirmiştir.    



  1. Türkiye’de hangi illerde depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen kaç okul, kaç öğrenci yurdu, kaç hastane ve kaç kamu binası bulunmaktadır?
  2. Bunlardan kaçının güçlendirme işlemleri devam etmektedir?
  3. Depreme dayanıklı olmayan binalardan kaçının yıkılması gerekmektedir?
  4. Çocuklarımızın gittiği okul ve yurtlarda can güvenlikleri var mıdır?
  5. 1999 yılında yaşanan depremden sonra binaların dayanıklılık tespiti ve güçlendirme çalışmaları için ne kadar harcanmıştır? Bundan sonraki çalışmalar için ne kadar bütçe ayrılmıştır?”


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı