Havutça: Terörist ile hem savaş hemde, müzakere, olmaz..

 Havutça: Terörist ile hem  savaş hemde, müzakere, olmaz..

“Önümüzdeki yerel seçimde hedefimiz sosyal demokrat yerel iktidarını kurmaktır” Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma’da düzenlediği basın toplantısında, çeşitli konular hakkında düşü



Haber:Önder Balıkçı
  “Önümüzdeki yerel seçimde hedefimiz sosyal demokrat yerel iktidarını kurmaktır”
             Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma’da düzenlediği basın toplantısında, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.
            Geçtiğimiz çarşamba günü 24 vatan evlâdını şehit vermenin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Havutça, Türkiye’nin üniter yapısı ve toprak bütünlüğünü koruma konusunda kararlı olduğumuzu vurgularken, şunları söyledi:
            “Artık şu gerçeği iyice anlayalım ki, terörle hem mücadele, hem de müzakere yapılmaz. Terör biter, sonra siyaseten masa başına oturulabilir. Hem İmralı, hem de Kandil’le pazarlıkla terörün üstesinden gelinemez. AKP iktidarı, ülke yönetimine, 2002 yılında sıfır terörle gelmişti. Demokratik açılım süreci başlattığını öne süren AKP iktidarı, bu alanda hedeflediği en az beş ilkeyi açıklasa da öğrensek. Genel seçimler öncesinde terör adına tek kurşun atılmamıştı. Bu süreçte AKP ile Kandil arasında ne pazarlık yapıldığını öğrenmek kamuoyunun hakkı. Terörün bitmesi konusunda Güneydoğu halkını, PKK’nın şantajından kurtarmak zorundayız. Türkiye’nin, şiddetle barışa ihtiyacı var. Terör konusunda Başbakan’ın çaresizliği, yüzünden okunuyor. Terörle mücadele konusunda TBMM’de Millî Uzlaşma Komisyonu kurulmalı. Artık, daha fazla analar ağlamasın. Terörün önlenmesi konusunda atılacak her adımı desteklemeye de, bu konuda siyasi risk almaya da hazırız.”

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı