“Gaziler Günü” kutlanacak

 “Gaziler Günü” kutlanacak

19 Eylül “Gaziler Günü”, Bandırma ve Erdek, Manyas ve Gönen’de kutlanacak.

19 Eylül “Gaziler Günü”, Bandırma ve Erdek, Manyas ve Gönen’de kutlanacak.

Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran Gazilerimiz ve Şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularını ifade etmek milli bir görevdir.

Bu anlamda resmen kanunlaştırılan 19 Eylül Gaziler günü yarın tüm yurtta olduğu gibi bölgemizde bulunan ilçelerde de hazırlanan programlar dahilinde kutlanacaktır.

19 Eylül “Gaziler Günü”, Bandırma da saat 09.30 da Cumhuriyet alanında kutlanacak. Anıt’a çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ardından Günün anlamını içeren konuşma Türkiye Muharip gaziler derneği Bandırma ilçe Başkanı Necip Şengöl tarafından gerçekleştirilecek.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve Gazi Arif Can tarafından “Çanakkale Gelibolu” şiirinin okunması ile program sonlanacak.

19 Eylül “Gaziler Günü”, Programı Erdek’te Cumhuriyet alanında, saat 10.00’da başlayacak. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı söylenecek. Günün anlam ve önemini vurgulayan konuşma ve şiirlerin okunmasından sonra törene katılan gazilerin günleri protokol tarafından kutlanacak.

Program kapsamında 09.00’da ikramda bulunulacak.

Hava koşulları uygun olursa sahil güvenlik gemisiyle saat 11.00’da gezi düzenlenecek.

19 Eylül “Gaziler Günü”, Gönen’de saat 11.30 da Anıt’a çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından, Gönen Muharip Gaziler derneği Başkanı Gazi Mehmet Özen tarafından günün önemimi içeren bir konuşma yapılacak.

Gönen deki gaziler günü kutlaması daha sonra 12.30 da Gönen Çarşı Camiinde okunacak Mevlid-i şerif ve ardından Gazilere saat 14.oo te Gönen termal Resort otel’de onura verilecek öğle yemeği son bulacak



Anahtar Kelimeler: “Gaziler kutlanacak
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı