FOTOĞRAF SANATÇISI DEMİRBİL'İN MUTLULUĞU

 FOTOĞRAF SANATÇISI DEMİRBİL

Fotoğraf Sanatçısı Haşmet Demirbil, Kültür veTurizm Bakanlığı`nın "Kültür Sanat Büyük Ödülü", bu yıl Fotoğraf` Dalında Ara Güler, Sıtkı Fırat, İzzet Keribar ve Prof. Dr. Sabit Kalfagil`e verilmesiyle ayni mutluluğu yaşadığını söyledi.

Edremit Körfezinde fotoğraf dalında bir çok öğrenci yetiştiren Fotoğraf Sanatçısı Haşmet Demirbil, Kültür veTurizm Bakanlığı`nın "Kültür Sanat Büyük Ödülü", bu yıl Fotoğraf` Dalında Ara Güler, Sıtkı Fırat, İzzet Keribar ve Prof. Dr. Sabit Kalfagil`e verilmesiyle ayni mutluluğu yaşadığını söyledi.
Edremit Körfezi GüzelSanatlar Derneği olarak bölgemizde 10 yıldır Temel Fotoğraf Eğitimleri verip,Sergiler ile hep yararlı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Fotoğraf SanatçısıHaşmet Demirbil, hocalarımız yıllarca Türkiye Fotoğraf Derneklerinde verdikleri Fotoğraf Temel Eğitimleri”nde bizlere hep destek çıktılar. Tüm bildiklerini vetecrübelerinin bizlerle paylaşıp, çekim gezilerimize katılmış ve onlarla birarada olmanın gururunu yaşamıştık.
Bu sezon Kazdağı MilliParkını ve Doğal Stüdyo olan Edremit Körfezinin tanıtımı gerçekleştireceğiz. Kazdağı,Madra Dağı, mitolojimiz, kaybolan el sanatları, tarihin derinliklerindekaybolmamış yapıtlarımız, Zeytin ağaçlarının tabii anıt görüntüleri, kısacasıfotoğraf dünyasında aranılıp ta bulunulamayan her şeyimiz ile Edremit Körfezi doğalstüdyo ve sanatçıların beşiği olacak.
Bu nedenle eğitime yenikatılacak kursiyerlerle, yıllardır eğitim almış ve bireysel çalışan veya diğerdernek oluşumunda bulunan tüm Fotoğraf severleri çekim gezilerimizde ve FotoğrafGünlerimizde” bir arada görmek istiyorum” dedi.
Edremit Körfezi GüzelSanatlar Derneğinde 6 Mart 2012 tarihinde ilk ders zilimizi çaldı ve Prof. ÖzerKanburoğlu'nun Fotoğraf Dünyası ve Çekim Teknikleri” ile Prof. Dr. SabitKalfalığilin Kompozisyon ve Işık Bilgileri” kitaplarını dağıttıklarınıaçıklayan Demirbil, Bu yıl ‘Fotoğraf` dalında Başbakan Tayyip Erdoğan'ınelinden İstanbul'da plaket alan hocalarımla ayni mutluluğu paylaştım. EdremitKörfezinde ilk defa olacak sanat rüzgârlarını gerçekleştirme planlarınıhazırladık. Mayıs ayında ilk fotoğraf sergimizi yapacağız. Fotoğraf Günlerisöyleşi ve gösterilerle devam edecek” diye yaz sezonu çalışmalarını anlattı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli