Erdek'te Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

  Erdek

Erdek’te Cumhuriyet Bayramı Kaymakamlık makamında ilçe protokolünün bayram tebriklerini kabul etmeleri ile başladı.

Erdek,  18 Eylül Stadı'nda Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy'un ve beraberindeki heyetin öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Sonra Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Atasoy, "Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıl dönümünde öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

İstiklalimiz, istikbalimiz için esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen milletimizin başlattığı Kurtuluş Savaşı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle sonuçlanmış. 99 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti ilan edilmiştir.

Bugün ezelden beri hür yaşamış, esarete hiçbir zaman boyun eğmemiş, yüce milletimizin küllerinden yeniden doğarak Türk milletinin iradesinin esir alınamayacağının bütün dünyaya ilan edildiği gündür. Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Milli Mücadelemizi 29 Ekim 1923 tarihinde de Türk milletinin karakterine, adetlerine en uygun olan idare cumhuriyet idaresidir, diyerek taçlandırmıştır.

Cumhuriyetin en büyük erdemi Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin onurlu ve özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşlar haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği cumhuriyet geleceğimizin de en büyük güvencesidir. Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde 99 yılda, eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli adımlar gerçekleştirilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti köklü, büyük, güçlü, demokratik bir sosyal hukuk devleti olarak pek çok devlet için örnek ve model olmuştur.

Ülkeler arasında anlamsız bir rekabetin yaşandığı ve bilginin en büyük güç olduğu günümüz dünyasında parlayan bir yıldız haline gelen Türkiye Cumhuriyeti içinde barındırdığı farklı değerleri, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla yarınlara büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içindedir.

Türkiye Cumhuriyeti sözü dinlenen, başarılarıyla örnek gösterilen bir ülkedir. Köklü tarihinden, zengin kültüründen ve 600 yıl bu topraklarda hüküm süren, bin yıldır da bu topraklarda ayakta kalmış Türk milleti geçmişte olduğu gibi bugün de yakın bölgesine ve ötesine barış, adalet ve refahı yaymaya devam edecektir.

Benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. İstiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olan cumhuriyeti korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak milletimizin her bir ferdi için çok önemlidir.

Bugün de aynı ruh ve kararlılıkla, özveriyle üzerimize düşen görevi yapmak bizlerin en büyük sorumluluğudur. Bu sayede cumhuriyetin ışığı ile aydınlanan ve geleceğe güvenle bakan çocuklarımız, evlatlarımız, gençlerimiz milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak sonsuza kadar kardeşlik duyguları içinde yaşamaya devam edecek, ülkemiz sahip olduğu tüm güçlerle dosta güven verme, düşmana korku salma özelliğini sonsuza dek kararlılıkla muhafaza edecektir.

Cumhuriyetimizin önünde uzanan bu aydınlık yolda gençlerimizin emin adımlarla yürüyeceğini biliyorum. Ancak millet olarak vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Cumhuriyetimizi tüm nitelikleri ve kazanımlarıyla yaşattığımız, kendimize güvendiğimiz, devlet ve toplum olarak sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz sürece aşamayacağımız hiçbir engel bulunmamaktadır.

Kahraman bir milletin mensubu olmaktan çok büyük bir gurur duymaktayım. Yarına da inşallah emin adımlarla yürüyeceğiz. Millet olarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin birliğine yönelik hain saldırılara karşı daima duyarlı olarak cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümlerini kutlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, cumhuriyet coşkusunu, içimde yaşadığım coşkuyu tüm vatandaşlarımıza paylaşmaktan çok büyük bir şeref duymaktayım. Hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayram’ınız kutlu olsun." dedi.

Tören, anaokulu, ilkokul, ortaokulların ront gösterileri, halk oyunu, Bandırma Kafkas Dans Ekibi'nin gösterisi, şiirlerin okunması, ödül töreni, liselerin final gösterisi ile devam edip Kapıdağ Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi bandosu eşliğinde resmigeçit töreni ile sona erdi.  Oğulcan Bölükbaşı-ERDEK



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı