Erdek'te 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa aktı

 Erdek

65 yaş üzeri 4 saatlik serbestlik, yeni #EVDEKAL# uygulamalarına motivasyon oldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle haftalardan beri uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerinde oturan 65 yaş üstü vatandaşlar, 10 Mayıs Pazar günü, kendilerine tanınan 4 saatlik izinle birlikte sokağa aktılar.

Vatandaşlar, özellikle sahil bandında uzun yürüyüşler yaptılar. Bu arada cumhuriyet alanı bölgesinde de vatandaşların yoğun oldukları gözlendi.

İlçedeki birçok mahalle muhtarı da, 65 yaş üstü olup, maskeleri bulunmayan 65 yaş üstü vatandaşlar için muhtarlık bürolarını açık tutup, maske dağıttılar.

Emekli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı 4 saatlik sokağa çıkma izni 65 yaş üstündeki vatandaşlara adeta "ilaç gibi" geldi.

10 Mayıs “Anneler günü” dolayısı ile Erdek Cumhuriyet alanında Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı’nın kadınlara günü kutlayan mesaj taşıyan karanfiller dağıtıldı.

65 Yaş üzeri vatandaşlar her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına rağmen maske noktasında taleplerinin karşılanamadığını, 10 Mayıs ‘ta uygulanan 4 saatlik serbestliğin normal günde de yapılarak çarşı alışverişi yapma imkanı sağlanması talebinde bulundular.

Erdek Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı, 65 yaş üzeri bayanların anneler gününü karanfil dağıtarak kutladı.



Anahtar Kelimeler: Erdek' vatandaşlar sokağa
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu