ADI BANDIRMA’DA YAŞATILACAK

 ADI BANDIRMA’DA YAŞATILACAK

Ünlü Yönetmen Tunç Başaran'ın annesi Yazar Pakize Başaran'ı evinde ziyaret etti.

Çarşamba gece yarısı tedavi gördüğü İstanbul Göztepe Medeniyet Eğitim ve Araştırma hastanesinde yaşamını kaybeden ünlü Yönetmen Tunç Başaran, cuma günü Bandırma’da son yolculuğuna uğurlanacak.

Yaklaşık 12 yıldır Bandırma’da annesi Yazar Pakize Başaran ile yaşayan Tunç Başaran’ın ölümünün ardından dostları ve yakınları, Pakize Başaran’a taziye ziyaretinde bulundu. Başaran’ı yalnız bırakmayan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, anne Pakize Başaran ve yeğen Arda Erçin’e başsağlığı diledi.

Tunç Başaran’ın Bandırma için son derece değerli olduğunu belirten Başkan Tolga Tosun, “Tunç Başaran Bandırma’da birçok genci sinema ile buluşturmuş, düzenlediğimiz etkinliklerde birlikte çalıştığımız önemli bir değerdi. O yalnızca bir yönetmen olarak değil, dost ve arkadaş olarak da son derece bizlere yakındı. Yaşamını kaybetmesi bizleri, Bandırma halkını derinden üzdü. Allah başta ailesi olmak üzere sevenlerine sabır versin. Bize düşen bundan sonra Bandırma’da Tunç Başaran’ın adını yaşatmak olacaktır. Yeni kuşakları onun unutulmaz filmleriyle tanıştırmaya devam edeceğiz. Ünlü Yönetmen Tunç Başaran Bandırma’nın unutulmazları arasında yerini alacaktır.” dedi.

Başaran ailesi, ünlü yönetmenin Bandırma’ya defnedilmesi kararı aldı. Tunç Başaran için iki ayrı tören düzenlenecek. Perşembe günü İstanbul Karaca Ahmet Şakirin camiinde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Başaran’ın cenazesi Bandırma’ya getirilecek. Cuma günü de cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla Bandırma Kent Mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Birçok önemli filme imza atan Tunç Başaran, "Uçurtmayı Vurmasınlar", "Piano Piano Bacaksız" filmleriyle Oscar’a aday adayı olmuş ve Türkiye’yi temsil etmiş önemli yönetmenlerden biri olarak biliniyor.



Anahtar Kelimeler: BANDIRMA’ YAŞATILACAK
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false