14 kursta 357 veliye ulaşıldı.

 14 kursta 357 veliye ulaşıldı.

Susurluk'ta, Aile Okulu Projesi kapsamında okullar ve Susurluk Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde velilere yönelik eğitimler sürüyor.

Aile değerleri, aile içi iletişim, sosyal, psikolojik ve duygusal gelişim, çevre bilinci, stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, madde bağımlılığını önlemeye ilişkin yaklaşımlar başta olmak üzere çeşitli alanlarda ailelerin desteklenmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan 'ın himayesinde, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında okullar ve Susurluk Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde velilere yönelik eğitimler sürüyor.  

Aile Okulu Projesinde velilere yönelik açılan "Aile Okulu, Ailede ilk yardım, çevre ve iklim değişikliği farkındalık, trafik öğreniyorum" kurs modüllerinde yürütülen çalışmalar neticesinde, uzman eğitimciler tarafından açılan 14 kursta 357 veliye ulaşıldı. 

Eğitimlere katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN, oldukça verimli geçen kursa katılım gösterdikleri için tüm velilere teşekkür ederek, öğretmenlerimizin gönüllü olarak yaptığı bu eğitimlerden en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini, veli olarak sadece kendi çocuklarına değil, bütün çocuklara aynı hassasiyeti göstermeleri gerektiğini söyledi. Bu eğitimlerin tüm okullarda, tüm kademelerde uygulanacağını, bu şekilde tüm velilere ulaşılabileceğini belirten AKOĞLAN, katılımın ve devamlılığın önemine de vurgu yaptı.

Şehit Erbil Arslan Ortaokulu rehber öğretmeni Serap YALÇIN, "Aile eğitimi kursunun 44 saat olduğunu ifade ederek,  

"Aile okulu kapsamındaki eğitimleri alan ebeveynler, eğitim öncesinde farkında olmadan yaptıkları iletişim engellerini fark etmekte ve aileyi bir bütün yapan etkenler hakkında bilgi edinmektedir. Bir ebeveynin çocuğu için yaptığı en iyi şey kendisini iyileştirmesidir. Bu eğitimler de bunun için bir fırsattır." dedi. 

Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmeni Özge GÜÇLÜ, Akran Zorbalığı Bilgilendirme Broşürü hazırlayarak velilerle paylaşımlarda bulundu. 

Çocuklarını daha iyi anlayabilmek için eğitime katıldıklarını belirten veliler; 

"Çocuklarımızın hızına yetişebilmek istediklerini söylediler. Biz anneler, teknoloji dünyasında çocuklarımızdan çok geride kalıyoruz. Çocuklarımızı daha iyi anlayabilmek ve onlarla doğru iletişim kurabilmek adına kursun bize büyük katkısı oldu." dediler.  İbrahim PAMUKÇU Susurluk 



Anahtar Kelimeler: kursta veliye ulaşıldı.
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli