92 Yıllık hasret

92 Yıllık hasret

Kuruluşu 1923 olan Tayfunspor ilk kez Şampiyon olup, Süper Amatör lige terfi etti.

Gönen'de, kuruluşu 1923 olan Sarı lacivertli kulübü Tayfunspor mücadele ettiği Balıkesir ili Marmara Grubu 1. Amatör kümede Şampiyon oldu.

Son yıllarda alt yapı ve tesisleşmeye önem veren sarı lacivertli ekip özellikle U-19 Genç takım ile A takımın başına getirdiği teknik patron İbrahim Turan ve altyapının başına getirdiği Hüseyin Gezmez ile istikrarlı başarıya imza attı.

Tayfunspor, tesis ve sosyal tesis noktasında yapılaşmasını bitirmesi ardından geçtiğimiz sezon karşılaşmalarını oynadığı sentetik halı sahasına kavuşması ile yapılaşma trendini noktalamıştı.

Tayfunspor 2013-2014 futbol sezonunda burun farkı ile kaçırdığı 1. Amatör Küme Şampiyonluğunu 2014-2015 sezonunda açık ara farkla elde ederek camiasına büyük bir mutluluk yaşattı.

Tayfunspor teknik direktörü İbrahim Turan, Gönen Belediyespor'un mücadele verdiği Süper lig'de Şampiyon olarak bal lige yükselmesi, Tayfunspor'un da Süper Lig'e yükselmesi ile ilçede spor aktivitesinin çıta atladığını vurgulayarak, yeni kurulan ve 2. Amatör kümenin yanı sıra 1. Amatör kümede mücadele veren Gönen takımlarının artık Süper lig ve Bal ligde de temsilcisi olması nedeni ile sporseverlerin her kategoride kaliteli ve zevkli karşılaşma izlemelerine olanak sağlandığını kaydetti.

Tayfunspor teknik patronu İbrahim Turan, Tayfunspor'un 92 yıllık süper lig özleminin 2014-2015 sezonunda gerçekleştiğini, amaçlarının mevcut takımı takviye ederek yeni mücadele liglerinde istikrarı yakalamak olduğunu vurguladı.

ŞAMPİYONLUK KUPASINI ASKF GENEL SEKRETERİ ERTUNÇ İŞBAY VERDİ.

1.Amatör kümenin 2014-2015 lig Şampiyonu Tayfunspor Şampiyonluk kupasını bugün aldı.

Gönen'de oynanan ve Şampiyon Tayfunspor'un 3-2 kazandığı Paşaçiftlikspor karşılaşmasında düzenlenen kupa töreninde konuşan ASKF Genel sekreteri Ertunç İşbay, yakından izlediği Tayfunspor'un centilmence mücadele ile hak ettiği bir Şampiyonluk kazandığını, altyapı ve tesisleşme noktasında da önemli atılımları bulunan sarı lacivertli ekibin Süper Lig'de de başarılı olacağına inandığını söyledi.

Tayfunspor 92 yıllık Şampiyonluk özlemini coşku ile kutlarken, asıl kutlamaların önümüzdeki günlerde düzenlenecek gecelerle süreceği öğrenildi.

38 Puanla 2014-2015 lig Şampiyonluğunu kazanan Tayfunspor'un oynaması gereken bir karşılaşması daha var. Tayfunspor ligi Kızıksaspor ile oynayacağı son karşılaşma ile noktalaması gerekiyor.



Anahtar Kelimeler: 92 Yıllık hasret
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı