90 Yıllık Edincikli Kent Kasabı 7. adresinde

90 Yıllık Edincikli Kent Kasabı 7. adresinde

Bandırma'nın geçmişten günümüze, kuşaklar arasın taşınan kasaplık mesleğinin değişmeyen adresi "Edincikli Kent Kasap" 7. adresinde hizmete girdi.

Bandırma'da iki elin parmakları kadar kalan duayen esnaflarından "Edincikli Kent Kasabı" geleceğe yönelik devamlılık adına ivme kaybetmemek için yeni adresine taşındı.

1931 yılında Bandırma'nın ünlü kasaplarından 1912 doğumlu "Kasap Yahya Eratik" tarafından Kapalı çarşı'nın İnönü caddesi çıkışında, İskarpino ve Gülez Optik olarak faaliyet gösteren işyerinde hizmete giren "Edincikli Kent Kasabı" geçmişten geleceğe uzanan kurumsal kimliğini koruma noktasında verdiği çaba gerçekten takdire değer.

Edincikli Kent Kasabı, yıllara meydan okuyan değişiminde ilk değişikliği işyerinin hemen karşısı olan, eski Etibank baknasının yanındaki adrese taşınıyor. Bu değişim bir süre sonra dönemin Belediyesi tarafından kasap esnaflarının cinçururu altında bulunan eski hal'e çıkmasını isteniyor, ardından gelen Belediye yönetimi mevcut yere Yeni Halk binası yapacağıiçin kasapların stat duvarı dibinde geçici adreslerine taşınmasını istiyor.

Yeni Kasaplar Hal'i bitiğinde ise göçebe hayatından kurdulduğuna sevinen "Edincikli Kent Kasabı" diğer kasap esnafları gibi kuradan zemin girişi sağdaki ilk işyerine taşınıyor.

Kasaplar Hal'inde değişim rüzgarı elbette bitmiyor. Kasaplar için çözüm üretemeyen yerel belediye sokak ve caddelerden gelen talep'i karşılamak adına yeni işyerleri için serbestlik kararı alıyor.

Edincikli Kent Kasabı, bu kararın ardından mevcut Hal'in Kaşif Acar caddesine bakan girişindeki adresine taşınıyor.

Bandırma'daki değişimleri Başkanların değişimi ile yaşayan belediye emlakları içinde Kasaplar Hal'i meydana gelen çatlaklar ve su basmalar nedeniyle birkez daha yenilenmek üzere boşaltılması isteniyor.

Eski Kasaplar Hal'i için yeni projenin hayata geçirilmesi adına bir tarih belirlenmemesi, esnafın istikrarını olumsuz yönde etkiliyor. İşte bu noktada Edincikli Kent Kasabı, olası yıkım nedeni ile mağdur olmamak adına mevcut işletmenin bulunduğu Kaşif Acar'da karşı kaldırımda bulunan işyerinin boşalması ile 7. işyeri değişikliği için döğmeye basıyor.

1931 model Edincikli Kent Kasabı, Merhum Kasap Yahya Eratik tarafından kurulsada 2. kuşakta işyeri kayınbiraderi Yüksel Anbarcı tarafından yürütülüyor. Yüksel Anbarcı, çağa uygun bir işletmenin devamı adına sistemin kombine olması gerektiği bilincini, ablasının evlatları Bandırma'da futbol dünyasının yakından tanıdığı esfane kramponlardan Mustafa & Hüsnü Eratik'e emanet ediyor.

Geçmişten geleceğe uzanan arterde devamlılığı esas alan "Edincikli Kent Kasabı" Edincikte bulunan kombine'nin başına bukez 3. kuşaktan İktisadi ve İdari bilimler fakültesi mezunu Hüsnü Ambarcı'yı getiriyor.

İşte yerelde geçmişi geleceğe taşıyan küçük bir kasap dükkanının 90 yıl ayakta kalmasını sağlayan enişte, katınço, yeğen üçgenindeki aile bağlarının başarısı.

Edincikli Kent Kasabı, işyerne sadece et-kıymak almak için değil, alış veriş esnasında hal, hatır sorum, mahallede, köyde, sokak'da yaşanan havadislerin harman olduğu bir adres. Bu adresler azaldıkça geçmişle olan bağlantılar bir bir kopuyor. Ümidimiz "Edincikli Kent Kasabı" ve bu anlayışa sahip Bandırma'nın makus tarihine not düşülen işletmelerin gelecek adına değişimlerini gerçekleştirmeleridir.

ENFLASYON KİMİ ETKİLEMEDİ Kİ

Edincikli Kent Kasabı, Edincikte bulunan kombinede hazırladığı ürünlerini vitrinine taşırken arz ve talebi doğru orantı ile gerçekleştiriyor.  Edincikli Kent Kasabında işte Günün fiyat listesi; Kıyma 95 tl, Kuşbaşı;100 tl, Anrekot 110 tl, Pirzola 120 tl, Kuzu kol 75 tl, Kuzu But 80 tl, Dana Sucuk 95 tl ve Karışık sucak 34 tl.



Anahtar Kelimeler: Yıllık Edincikli Kasabı . adresinde
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı