7 Belediye Başkanı Ocaklar'da buluştu

7 Belediye Başkanı Ocaklar

Başkanlar, Beldeme Dokunma” dediler




Balıkesir ilinde görevlerini sürdüren yedi ilçe ve beldenin belediye başkanları, Ocaklar beldesinde bir araya geldiler. Başkanlar, 4 yıldan bu yana, kırsal belediyelerin gönül birliği” düşüncesi kapsamında zaman zaman bir araya gelerek, yörelerinin sorunlarının çözümü konusunda işbirliği gerçekleştirdiklerine dikkati çektiler.

Ocaklar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Durak'ın ev sahipliğinde, sahipliğini Turgut Erkurt'un yaptığı, geçen yıl hizmete giren Aloria Garden Oteli'nde gerçekleşen toplantıda, MHP'li Bigadiç'in İskele Beldesi Belediye Başkanı Ayhan Âşık, CHP'li Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz, Savaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel, İvrindi'nin Gökçeyazı Beldesi Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ve Susurluk'un Karapürçek Belediye Başkanı Mehmet İlban hazır bulundu. Başkanların toplantısına, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da katıldı.

Belediye Başkanları, AKP iktidarından en küçük bir destek göremediklerini, ilçe ve beldelerine tüm hizmetlerini kendi olanaklarıyla gerçekleştirmeye çalıştıklarını açıkladılar. Balıkesir'in Büyükşehir olmasına evet, ama Bütünşehir olmasına hayır dediklerini vurgulayan başkanlar, hükümete, Beldeme Dokunma” diye seslendiler. Belediye Başkanları, şunları söylediler:

Demokrasi yönetiminin özünde, halkın kendi kendini yönetmesi gelir. Yerinden yönetim ise beldeleri yok ederek olmaz. Gücü bir yerde toplamak, zorbalıktır. Hükümet, Balıkesir'i Büyükşehir yapmaya hazırlanıyor. Ancak geleceğimizi belirleyecek bir konuda, uygulanacak yapı hakkında bilgi sahibi olmadığımız gibi söz sahibi de değiliz.”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da konuşmasında, bugün ülkemizde tek adam diktası bulunup, totaliter bir sistem ve nazi anlayışı ile yönetildiğimizi öne sürerken, Türkiye, freni patlamış bir kamyon gibi faşizme sürükleniyor” dedi. Türkiye'nin, Suriye'nin iç işlerine müdahale etmesi nedeniyle bu ülke ile savaşın eşiğine getirildiğine dikkati çeken Havutça, Bir ülke, böylesine vizyonsuz, misyonsuz ve öngörüsüz yönetilmez. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP, bir gün bu yaptıklarının hesabını Türk halkına mutlaka verecektir” diye konuştu.

Havutça, Balıkesir'in Büyükşehir olmasına karşı olmadıklarını, ancak çok geniş bir coğrafyaya sahip bulunan Balıkesir ilinin Bütünşehir kapsamına alınmasının vahim bir hata” olacağını sözlerine ekledi.

Önder Balıkçı tarafından hazırlanıp sunulan ve son derece keyifli bir açık oturum olan Kırsal Belediyeler gönül birliği, Belediye başkanlarının bütün Şehir kaygılarının tamamını  videomuzdan keyifle izleyebilirsiniz










huseyin ortac
2.10.2012 23:41:02
beldelerimizi kapatmak bizim kazanılmış olan haklarımızın gaspıdır

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli