?7. Kariyer Günleri?, Açılış Töreniyle Başladı.

?7. Kariyer Günleri?, Açılış Töreniyle Başladı.

Üniversite Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ile Bandırma Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İş Birliğiyle Düzenlendi.

Üniversite Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ile Bandırma Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İş Birliğiyle Düzenlenen ?7. Kariyer Günleri?, Açılış Töreniyle Başladı.

/resimler/2019-4/8/2012479058932.jpg

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ile Bandırma Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğiyle 8-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenmekte olan ?7. Kariyer Günleri?, Rektörlük Konferans Salonumuzda gerçekleşen açılış töreniyle başladı.

?7. Kariyer Günleri? açılışına Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Çalışma ve İş Kurumu Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerimiz yoğun katılım gösterdi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Suat Uğur ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Serap Palaz, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Uğur Günşen, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. İbrahim Tümen,  Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Üniversitemiz yöneticileri ve öğretim üyeleri de açılışta hazır bulundu.

/resimler/2019-4/8/2013349216139.jpg

?7. Kariyer Günleri? etkinliğinin açış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) Müdürü Doç. Dr. Celalettin Yanık, ?Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) olarak ?7. Kariyer Günleri´ etkinliğimizi 5 güne yaymayı planladık. Her fakülteye de ayrı bir gün ayrılmış bulunmaktadır. Bu program için yaklaşık bir ay çalıştık. Ümit ederim ki öğrencilerimiz buraya gelen firmalarla görüşerek önemli fırsatlar ve iş imkanları elde ederler. Faydalı bir etkinlik olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Açılış töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ?Öğrencilerimiz için iyi bir fırsat olacağına inandığımız beş günlük bir kariyer günleri programı düzenliyoruz. Kariyer günleri, Üniversitemiz olarak her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz çok önemli bir etkinlik. Bizim üniversite olarak en önemli görevlerimizden biri eğitim-öğretim faaliyetleri için çalışmalar yapmaktır.

Ülkemizin iş gücü ihtiyacı olan alanlarında nitelikli insan gücü yetiştirmek için gayret gösteriyoruz. Sizleri gelecek açısından geliştirmek ve iş gücü piyasalarının arzu ettiği şekilde donanımlı hale getirmek bizim için çok önemli. Günümüzde gelişmiş ülkelerdeki üniversiteler, yetiştirdikleri öğrencilerin ne kadarının istihdam imkanına sahip olduğu hakkında değerlendirmeler yapıyor.  Bu değerlendirmeler herkes için önemli bir gösterge. Biz de Üniversite olarak bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kariyer Geliştirme

/resimler/2019-4/8/2013122496925.jpg

Uygulama ve Araştırma Merkezimizin (BANÜ-KAGEM) kurulmasıyla bu konudaki çalışmalarımızı daha da hızlandırdık. ?7. Kariyer Günleri´ etkinliğimizi düzenliyoruz. Bu etkinliği geçmiş yıllarda düzenleyerek bu noktaya getirilmesinde emeği geçen Üniversitemiz İşletme ve Ekonomi Topluluğu´na da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizin yanında ?Kariyer Festivali´ etkinliğimiz de var. O etkinliğimizi de meslek yüksekokullarımız için düzenliyoruz. Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi´nin (BANÜ-KAGEM) internet sitesine girerek Bandırma ve çevresindeki iş ilanlarını görmeniz mümkün. Öğrencilerimiz bu hizmetten faydalanabilirler. Üniversite olarak öğrencilerimizin geleceğe yönelik iyi bir kariyer sahibi olmalarını istiyoruz. Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizi nitelikli ve rekabetçi bir insan gücü olarak yetiştirmek amacıyla ?3+1 İş Yeri Uygulaması Eğitim Modeli´ni uygulamaya koyduk. Öğrencilerimiz 3 dönem teorik eğitim yanında 1 dönem de pratik eğitim alarak mezun olabilecek. Bu yolla öğrencilerimizin istihdam edilme fırsatını artırmak istiyoruz. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi için de gönüllü staj imkanı getirdik. Öğrencilerimiz isterse bu imkandan da faydalanabilmektedir. ?7. Kariyer Günleri´ etkinliğimizin verimli bir şekilde gerçekleşmesini diliyorum. Bu etkinlikte emeği geçen başta Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ve Çalışma ve İş Kurumu Bandırma Hizmet Merkezi (İŞKUR) olmak üzere, Üniversitemiz öğrenci topluluklarına, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı´na ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğümüze çok teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Açılış töreninde söz alan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, ?1985 - 1989 yılları arasında İstanbul Üniversitesi´nde okudum. Ancak eğitim hayatımda rektörü ya da sanayi veya ticaret odası başkanlarını üniversitemde hiç göremedim. Bu yüzden düzenlenen bu tarz etkinliklerin sizlerin gelişimi için çok önemli olduğuna inanıyorum. Buraya gelen iş insanlarını iyi değerlendirmeniz gerek. Ben başta sorumluluk bölgemdekiler olmak üzere tüm başarılı iş insanlarının hayat hikayelerini ve kitaplarını okuyorum. Sizlere de bunu özellikle tavsiye ediyorum. Umarım güzel ve verimli bir etkinlik gerçekleşir.? diye konuştu.

Gerçekleşen açılış programı sonrası ?7. Kariyer Günleri?nin sabahki oturumu panel ile devam etti. Moderatör/panelistliğini Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur´un yaptığı panele, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu panelist olarak katıldı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, ?Bu değerli iş adamlarımızın çok önemli birikimlerinin olduğunu biliyorum. Konuşmacılarımıza buraya geldikleri için teşekkür ediyorum. Kariyer insan hayatı için çok önemli. Bilgilerimizi ve becerilerimizi geliştirmek için çok çaba sarf ediyoruz. İşimizi iyi yapabildiğimiz ölçüde kariyer hedeflerimize ulaşmamız mümkün olur. Aslında önemli olan iyi bir kariyer için işini iyi yapmanın da öncesinde iyi bir insan olabilmektir.? diye konuştu.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, ?Bu etkinliği düzenlediğiniz ve bizleri de davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Çalışanlarda Pazartesi sendromu diye bir şey var. Ancak bu işverenler için de geçerli. Bizler için de Pazartesi günleri yoğun geçer. Ancak bu Pazartesi buradayız. Böyle bir etkinlikte olduğum için de çok mutluyum. Türkiye´de sadece 11 ilde sanayi ve ticaret odası ayrı bir şekilde yapılanmış olarak çalışmalarını sürdürüyor. Balıkesir de bu illerden bir tanesi. Sanayi Odası, sanayi üretiminin olduğu fabrikalar ve kobilerin üye olduğu

bir odadır. Ticaret Odası ise kırtasiyeciden cep telefoncuya kadar daha geniş bir üye yelpazesine sahiptir. Biz çok daha geniş ve kapsamlı olan bir yapılanmayız. Kendimden bahsetmek gerekirse dört kuşaktır devam eden bir aile işletmemiz var. Bitkisel sıvı yağ ve yumurta üretimi yapmaktayız. Küçükken hayvanları çok sevdiğim için veteriner olmak istiyordum. Ancak puanım iç mimarlığa tuttu ve iç mimarlık okudum. Ancak iş hayatında iç mimarlıkla pek bir alakam olmadı. Sadece ofisimi ve evimi kendim dizayn ettim. Türkiye´de ve dünyada ne iş yaparsanız yapın işinizde uzmanlaşmak en önemli başarı faktörüdür.? dedi.

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, ?Böyle güzel bir etkinlikte, seçkin bir topluma konuşma fırsat verdiğiniz için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Yaşadığım gerçekleri sizinle paylaşmak istiyorum. Bizim zamanımızda Türkiye´de dijital olarak hiçbir şey yoktu. Kablolu ve çevirmeli telefonlar vardı. Ancak konuşmak için iki ve üç gün beklediğimiz zamanlar oluyordu. Böyle bir ortam yavaş yavaş ilerleyerek televizyonların çıktığı bir döneme geldi. Televizyonun nasıl bir şey olacağını hayal bile edemezdik. Ancak gördük ki gerçekleşti. Daha sonra geldiğimiz nokta belli. Şu an geldiğimiz ortam itibariyle sizler çok şanslısınız. Elinizdeki imkanları çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Yarın bu ülkenin yönetenleri sizler olacaksınız. Hayatta tabi ki de başınıza bazı zorluklar gelecek. Ancak yılarsanız ve mücadele etmezseniz hiçbir şey gerçekleştiremezsiniz.? diye konuştu.

?7. Kariyer Günleri?nin sabahki oturumu, gerçekleşen açılış panelinin ardından, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in, gerçekleşen panelin panelistleri Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur´a plaket takdimiyle sona erdi.



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli