65 yaş üstü ücretsiz otobüs kararı kesinleşti!

65 yaş üstü ücretsiz otobüs kararı kesinleşti!

65 yaş üstü ücretsiz özel halk otobüsü kullanan kişileri ilgilendiren haber geldi! Yeni yıl ile birlikte 65 yaş üzeri ücretli kart basacak

65 yaş üstüne otobüs ücretli mi olacak yoksa ücretsiz olarak devam mı edecek? Karar belli oldu! 

İşte 65 yaş üstü kişileri ilgilendiren o haberin ayrıntıları.

65 yaş üstü ücretsiz otobüs kararı kesinleşti!

Özel halk otobüslerinden açıklama geldi. 65 yaş üstü ücretsiz otobüs kararı artık netleşti! 65 yaş üstü otobüs ücretsiz devam mı edecek sorusunu merak eden 65 yaş üstü kişileri üzen açıklama yapıldı.

Türkiye genelinde özel halk otobüslerinde 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz olarak sağlanan ulaşımın artık ücretli olacağı açıklandı.

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ OTOBÜS KARARI KALDIRILDI

Önce Belediye Otobüsleri, sonra Özel Halk Otobüsleri ve son olarak Büyükşehirler Denetimli Özel Toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat eden 65 yaş üzeri ücretsiz taşıma işlemi alınan kararla son buldu.

Uygulama Türkiye genelini kapsayacak, Belediye denetimli, bağımsız şehir içi ulaşım hizmeti sunan Özel Halk Otobüsleri akaryakıt zamlarına dayalı olarak yaptıkları talebin uygun görülerek yürürlüğe girmesi 65 yaş üzeri vatandaşları üzdü.

Türkiye genelinde 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım uygulamasını sonlandırılması ardından açıklamada bulunan emekli dernekleri, “ülke ekonomisinin düzelmesinin 65 yaş üzeri emeklilerin ücretli seyahat etmesine kalmışsa bu iş bitmiştir.” Açıklamasında bulunuldu.

Emekli dernekleri 65 yaş üzeri vatandaşların itibar ve saygı duyulması gereken kesim olarak kendisinden sonra ülkenin refah seviyesini yükseltecek nesilleri yetiştirmenin yanı sıra hayatının tüm bölümünü çalışarak geçirdiği, yaşamın son baharında tatlı bir güz günleri geçirmeyi beklerken plansız ve düşüncesizce hayata geçirilen uygulamanın büyük bir saygısızlık ve haksızlık olduğu vurgulandı.

Emekli dernekleri “Biz sizlerin yaşamına dönmeyiz, ancak sizin geleceğiniz yer bizim yerimizdir. İyi düşünün, iyi taşının, Özel Toplu taşımanın ücretlendirme ve denetimi belediyelerin inisiyatifindedir.  Söz konusu “Bedava” olarak basılan kartların bir bölümü belediyeler tarafından karşılanmaktadır. Özel Halk Otobüsleri sabah ve akşam iş çıkışları dışında zaten beklenen kapasiteyi dolduramamaktadırlar, dolayısı ile emekliler yolları aşındırırken, otobüs işletmeleri 65 yaş üzeri kitlelerden yoksun olarak gelir kaybına uğrayacaklardır. “ denildi

65 Yaş üzeri ücretlendirilmiş seyahat uygulaması 2024 yıl başı itibariyle uygulamaya geçilecek 



Anahtar Kelimeler: ücretsiz otobüs kararı kesinleşti!
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı