651.Tarihi Kırkpınar`ın ardından Sabri Acar konuştu

651.Tarihi Kırkpınar`ın ardından Sabri Acar konuştu

2.kez altın kemeri Bandırma`ya taşıyan ünlü başpehlivan Ata sporunun, dünü bugününü ve geleceğini anlattı.






Zeyyat Saygın sordu, Er Meydanı Kırkpınar'ın ulu beylerinden Sabri Acar cevapladı.


1976-77-78 Kırpınar başpehlivanı ve Altın kemer sahibi Aydın Demir gibi güçlü rakibini dize getirerek 1979'da, Ardından 1982, 83 ve 84 Kırkpınar başpehlivanı Altın Kemer sahibi Hüseyin Çokal'dan baş pehlivanlığı alarak Altın Kemer'i ikinci kez Bandırma'ya taşıyan Sabri Acar ile Atatürk parkı Nazende tesislerinde konuştuk.


Güreş Ağası ‘nın konuğu olarak katıldığı 651.Kırkpınar yağlı pehlivan güreşlerinden dönen Sabri Acar ile ayağının tozu ile görüştük.

Tarihi Edirne 651. Kırkpınar güreşlerinde Recep Kara'yı yenerek üst üste 2.kez başpehlivan olan Ali Gürbüz'ü izleyerek döndüğü Bandırma'da konuşan Sabri Acar, Deden toruna pehlivan olmanın Er meydanlarındaki olumsuzluğunu anlattı.

Geçmişten günümüze uzanan arterde, Ata sporunun dedesi Kara Ali Acar, Babası Hasan Acar ve kendi dönemindeki altyapı şartlarını anlatan ünlü Güreş adamı Sabri Acar, yeni versiyon güreşçilerin mutlaka akademi mezunu olmalarına dikkat çekti.

Ünlü Kırkpınar başpehlivanı Sabri Acar ile Spor yazarımız Zeyyat Saygın'ın keyif dolu röportajını bir solukta izleyeceksiniz.

Teknik olanaklar nedeni ile iki ayrı bölüm halinde yayınladığımız röportajı izleyin izletin.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı