51 Çalışanı kapı önüne konmuştu

51 Çalışanı kapı önüne konmuştu

Sendikalardan ADİN protestosu

Bandırma Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren ADİN oto donanış işletmesinde bir süredir gündemde olan işçi çıkarmaya karşı sendikalar tarafından hazırlanan programla işletme protesto edildi.

Bugün Bandırma Organize Sanayi bölgesindeki eylemde Özçelik İş başta olmak üzere Petrol İş sendikası, sağlık iş ve kalabalık bir katılımın hazır bulunduğu eylemde Özçelik İş sendikası adına yapılan konuşmada; 

"Sendikamız Özçelik-İş, ülkemiz ekonomisinin lokomotif sektörü olma özelliği taşıyan metal sektörünün güçlü sendikalarının başında gelmektedir.
Türkiye’nin dört bir yanında metal işkolunda faaliyet gösteren dev kuruluşlarda çalışan 41 binden fazla üyesine, maddi ve sosyal kazanımlar elde etmek için çalışmalar yürüten Sendikamız, Hak-İş Konfederasyonuna bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Havacılıktan demir çeliğe, otomotiv sanayinden beyaz eşya sektörüne ve döküm sanayine kadar birçok alanda çalışmalarını yürüten Sendikamız, her geçen gün üye sayısını artırmakta, imzaladığı toplu iş sözleşmeleriyle çalışanların hak ve menfaatlerini güvence altına almak için ciddi bir çalışma yürütmektedir.
Bu kapsamda, Sendikamız, Balıkesir Bandırma’da kurulu bulunan Adin Oto Donanım Sanayi ve Ticaret Anonim işyerinde de 19 Şubat 2021 tarihinde itibariyle örgütlenme çalışmalarını başlatarak, buradaki çalışanlar adına toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili sendika olmak için büyük bir mücadele örneği sergilemektedir.
Bu diğer taraftan, anayasamız ve yasalarca güvence altına alınmış olan çalışanların sendikalaşma hakkının, işveren tarafından yoğun baskı ve tehditlerle sekteye uğratıldığına, bu süreçte, maalesef şahit olmuş bulunmaktayız.
Bu çerçevede; işveren tarafından bazı üyelerimiz işten çıkartılmakla tehdit edilmiş, bazı üyelerimizin de e-devlet şifreleri alınmak suretiyle sendikalı olup olmadıkları sorgulanmış, üyelerimize sendikamızdan istifa etmeleri yolunda yaygın bir şekilde baskı oluşturulmuş ve bu sebeple bir bazı üyelerimiz değişik tarihlerde sendikamızdan istifa etmek zorunda kalmıştır.
Yine aynı şekilde Pandemine dönemine ilişkin devletimizin işsizliğin önüne geçmek adına iyi niyetle uygulamaya aldığı bazı tedbirler kapsamında yer alan ‘ücretsiz izin uygulaması’, işveren tarafından suistimal edilmiş, sendikamıza üye olan çalışanlar fabrikada yoğun bir iş temposu olmasına rağmen, ücretsiz izne çıkarılmış ve yerine yeni personelin alınarak, haksız bir uygulamanın hayata geçirildiği tespit edilmiştir.
Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığına yaşamış olduğumuz mağduriyetler ve şikâyetlerimiz iletilmiş, bunun üzerine işverenin yapmış olduğu iş barışını bozan baskıların ve hukuk dışılıkların tespiti için iş müfettişleri inceleme başlatmıştır.
Bu bilgiler ışığında, Adin Oto Donanım işyerinde başlatmış olduğumuz haklı mücadelemizden asla geri atmayacağımızı, üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunması, geliştirilmesi ve arttırılması için çalışmaları sürdüreceğimizi, işyerimizde huzur ve barış ortamında bir çalışma düzeni kuruluncaya kadar girişimlerimizi devam ettireceğimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dendi.

 



Anahtar Kelimeler: Çalışanı önüne konmuştu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı