5 okul bitirdi, 6. yolda

5 okul bitirdi, 6. yolda

Erdek Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar: ?Diploma değil, öğrenme ve kendimi geliştirmenin peşindeyim?

O, Erdek Belediyesi´nin CHP´li üyesi ve seçilmiş belediye başkan yardımcısı.

1979 yılında, Erdek´e bağlı eski belde, yeni mahalle konumundaki Karşıyaka´da doğan Canan Kırdar, aynı zamanda Erdek Belediyesi´nin, Karşıyaka sorumluluğunu da yürütüyor.

/resimler/2018-8/4/2202165836209.jpg

OKUMAYA DOYMUYOR

Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi´ni bitiren Kırdar, daha sonra İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale, hemşirelik bölümünü 2000 yılında bitirdi. Ardından, 2007 yılında, Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü hemşirelikte yönetim yüksek lisansını aldı. 2009´da, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi, 2014´te Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 2017´de Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Felsefe Bölümü´nü bitiren Kırdar, şimdi de Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Tarih Bölümü´ne kaydını yaptırdı. Bu bölümden de mezun olduktan sonra ilahiyat ve aşçılık konularında öğrenim almayı düşündüğünü vurgulayan Kırdar, şunları söyledi:

?Aslında benim diploma merakım yok. Tek düşüncem, okurken yeni bilgilere ulaşmak ve kendimi yetiştirmek. Açık öğrenimde okuduğum için de devam zorunluluğum bulunmuyor ve dışarıdan sınavlara giriyorum.?

Kendisinin ve ailesinin fazla bulunmadığını belirtirken, bu okulları hep kendi çabasıyla bitirdiğinin altını çizen Canan Kırdar, politikaya girmesinin nedenlerini de şöyle açıkladı:

?2009 yılında, o zaman belde olan Karşıyaka´ya, bağımsız belediye başkan adayı olarak katıldım ve seçimi 100 oy farkla kaybettim. Politikaya girme amacım, doğru olmayan bazı şeyleri düzeltmek içindi. Daha sonra, 2014 yılındaki yerel seçime, hâlen Erdek Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Mimar Hüseyin Sarı´nın listesinde katılarak meclis üyesi seçildim. Hep halkın içinde oldum. Ancak artık siyaseti bırakmayı düşünüyorum. Çünkü bu koltuklara yapışıp kalmamalı ve herkese siyaset yapma hakkını tanımalıyız.?

Kırdar, hâlen Karşıyaka´daki gençlere, üniversiteye giriş tercihlerinde de yardımcı oluyor.   Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: okul bitirdi yolda
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli