3 kişiye hayat verdi.

3 kişiye hayat verdi.

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen hastanın, yakınlarınca bağışlanan organları 3 kişiye hayat verdi.

Önceki gün geçirdiği rahatsızlık sonucu Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil polikliniğine başvuran M. Demirci (58) ilk tespitler sonucu “Beyin Kanaması” geçirdiği fark edilerek yapılan tetkikler sonucunda, takip ve tedavisi yapılmak üzere 3’ncü basamak yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3’ncü basamak yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren M. Demirci hastaneye yatışının 3. Gününde beyin ölümü gerçekleşti.

M. Demirci’nin yakınları ile ilgili temasa geçen hastane idaresi, ailesinden organ nakli konusunda onay alarak ihtiyaç sahibi konusunda temaslara başladı.

Organ nakli bekleyen hasta tespiti sonrası bu sabah gerekli hazırlıklara başlayan Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi sabah saat 06.50 dolayında başlayan operasyon ile vefat eden hastanın ihtiyaç duyulan organları Bursa Yüksek İhtisas Hastanesinden gelen ekipler tarafından 2 böbreği, Bursa Acıbadem Hastanesinden gelen ekiplerce 1 karaciğeri ve Balıkesir Tıp Fakültesinden gelen ekiplerce de Kornea’ları alındı.

M. Demirci’nin beyin ölümü gerçekleşmesi, ailesinin operasyona izin veren ailesinin duyarlılığı sonucu bundan böyle organları 3 ayrı kişide yaşayacak.



Anahtar Kelimeler: kişiye hayat verdi.
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı