3 Girişten 1 si kapatıldı.

3 Girişten 1 si kapatıldı.

Sayısız tadilat geçiren Haydarçavuş Camiinde bugüne dek böyle bir uygulama olmamıştı.

Bandırma'nın makus tarihinde yeri olan ve en önemli ibadet mabetlerinden Haydarçavuş camii geçmişten günümüze sayısız tadilatlar geçirdi.

17 Eylül 1922 de Yunan kaçarken içine Bandırmalıları doldurarak patlatmak istediği Haydarçavuş camii o günden, bu güne dek sayısız tadilat geçirdi. Bu noktada tarihi dokusu zedelendiği gerekçesi ile zaman zaman eleştiriye maruz kalan Haydarçavuş camii ilkkez 3 girişinden birisinin kapatılması şaşkınlıkla izlendi.

Tadilatın yüklenicisi mimarlık ofisi, projeyi uyguladığını, projede ise 3. bahçe kapısının olmadığını belirtmesi üzerine  önceki hafta Barış Manço Kültür merkezi yönüne bakan 3. bahçe kapısına duvar örülerek geçişlere kapatıldı.

Tarihi mabedin, statik projesine uygun olarak titiz bir çalışma gösterdiği iddia edilen Haydar Çavuş camii tadilatının ne zaman biteceği ve daha hangi değişikliklerin yapılacağı merak konusu. 

Bilindiği üzere tadilatın başlaması öncesinde ibadete kapatılıp müteahhite teslim edilen camide ezan seslendirmesi de kapatılmıştı. Çevre halkının Kaymakamlık nezdinde gerçekleştirdiği diplomasi sonucu kaymakamlık diyanet vakfı aracılığı ile Haydarçavuş camii minaresinden ezan sesinin duyurulmasını sağlamıştı.

Yapanın bilinmediği Haydarçavuş Camii çevre istinat duvarında bulunan 3 girişten birisi önceki hafta taşla örülerek geçişlere kapatıldı.

Haydarçavuş Camii tadilatında "ışıklı kayar yazı" tablosu koruma altına alınmadığı için inşaat atıklarından deforme oldu.

Tarihi haydar Çavuş Camiinin bir okadar değerli perfoje pencere parmaklıklarıda tadilat olumsuzluklarına karşı korumaya alınmadığı için olumsuz etkilendi.

Beklenilenin çok üzerinde süren tadilat çalışması bazı bölümlerde tamamlandı. Bu süre içinde Minareden ezan sesinin verilmesi kaymakamın devreye girmesi ile mümkün oldu.



Anahtar Kelimeler: Girişten kapatıldı.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı