3 bağımsız meclis üyesi İYİ Partiye geçti

3 bağımsız meclis üyesi İYİ Partiye geçti

Havran Meclis üyeleri Ankara'da mecliste yapılan törenle rozetleri takıldı.

31 Mart Mahalli seçimleri ile Demokrat Parti üyesi olarak Havran'da Meclis üyesi olan Yaşar ünal, Aydon Vardar ve aynı zamanda Büyükşehir Meclis üyesi olan Mehmet Karaboğa partilerinden istifa ederek bağımsız meclis üyesi olarak görev yapmakta idiler.

Havran belediyesi Bağımsız Meclis üyeleri Mehmet Karaboğa, Yaşar Ünal ve Aydın Vardar İYİ Parti Balıkesir il kongresi ardından yeni il başkanı Özlem Ural ile geliştirilen diyaloğ sonrası İYİ parti'ye geçme istekleri Genel Başkan Meral Akşener'inde onayı ile parti kayıtları gerçekleştirildi.

Havran Belediyesi Bağımsız Meclis üyeleri Mehmet Karaboğa, Yaşar Ünal ve Aydın Vardar, İl başkanı Özlem Ural ile birlikte gittikleri Ankara'da resmen İYİ parti Havran meclis üyelikleri kabul edildi.

15 Üyeli Havran Belediye meclisi yeni 3 bağımsız üyenin İYİ Partiye geçmesi ile meclis aritmetiğinde de değişiklik oldu. Buna göre Havran belediyesi AKP 7, MHP 4, İYİ Parti 3 ve BAĞIMSIZ 1 oldu.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimleri sonucu oluşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi toplam 93 üyeden oluşmuştu. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Partiye olan geçişler ile; AK Parti 45, CHP 29, İYİ Parti 15, DP 2 ve MHP 1 ve bağımsız 1 üye ile temsil edilmektedir.



Anahtar Kelimeler: bağımsız meclis üyesi Partiye geçti
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı