33. Ömer Seyfettin ödülleri dağıtıldı.

33. Ömer Seyfettin ödülleri dağıtıldı.

GÖNEN'de DÜZENLENEN PROGRAMDA, “33. ULUSAL ÖMER SEYFETTİN HİKAYE YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI.

Gönen Belediyesi tarafından organize edilen "33. Ulusal Ömer Seyfettin Kültür ve Sanat Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen hikaye yarışması sonuçlandı. Bu yıl 33. düzenlenen Ömer Seyfettin Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında organize edilen hikaye yarışmasına Lise kategorisinde 1037, Yetişkinler Kategorisinde ise 391 eser katıldı.Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenlerinden oluşan heyet tarafından gerçekleştirilen ön eleme sonrasında finale kalan 31 eser ise Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı ve Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı akademik kadrosu tarafından yapılan incelemeler sonucunda yarışmanın kazananları belli oldu.

Doç Dr. Bahtiyar Arslan, Dr. Berna Ayaz ve Yazar/ Öğretim Üyesi İzzet Fuat Onar, Edebiyat öğretmenleri; Kader Eralp ve Hikayeci Yazar Salim Nizam'ın yer aldığı seçici kurul jürisi tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde Ahmet Cengil "Grönland Balinası" adlı eseriyle katıldığı yarışmada Ömer Seyfettin Hikaye Ödülünü kazandı.Lise kategorisinde ise Asya Yılmaz’a ait "Geriye kalan yirmi bir basamak” adlı eser birinci oldu.

İki kategoride (Lise ve Yetişkinler) dereceye girenlerin ödülleri Gönen Belediyesi Ömer Seyfettin Kültür Merkezinde Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman, Gönen Kent Konseyi Başkanı Doğan Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Erbay ve Hikayeci Yazar Öğretmen Salim Nizam tarafından kazananlara takdim edildi.

Gönen Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül töreni sonunda hikaye yarışmasında dereceye giren yarışmacılar seçici kurul ile birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman, ödül alan yarışmacılara edebiyata verdikleri önem ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek, mesleki kariyer ve yaşamlarında başarı dileklerinde bulundu.



Anahtar Kelimeler: . Seyfettin ödülleri dağıtıldı.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı