30 Ağustos Zafer Bayramı Fener alayı

30 Ağustos Zafer Bayramı Fener alayı

Bandırma'da düzenlenen Zafer Bayramı, Fener Alayı'na binlerce kişi katıldı.

Bir yıllık zorunlu Pandemi süreci ardından bugün hazırlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun dört bir tarafında coşkuyla kutlanırken Bandırma'da Fener alayına binlerce Bandırmalı katıldı.

Bandırma'da Migros önünden başlayı- Cumhuriyet alanında noktalanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Fener alayına 7 den 70'e herkes katıldı.

Binlerce Bandırmalının ellerinde bayrakları ile katıldıkları Fener alayı bukez daha bir heyecanlı, daha bir görkemli oldu.

Akşam saat 20.oo de Migros önünde toplanan Bandırmalılar içinde tabiri caiz ise yok, yoktu. Zaman zaman banttan, zaman zaman canlı yayımladığımız fener alayı başında korteje katılan atlar fener alayına ayrı bir ivme kattı.

Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru Romen Diyojen arasında gerçekleşen muharebedir. Alp Arslan'ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Muharebesi, "Türklere Anadolu'nun kapılarında kesin zafer sağlayan son muharebe" olarak bilinir.

Fener alayına atları ile katılan MEMLÜK atlı spor kulübü'nün bir jokey,  Malazgirt Muharebesi komutanı Alp Arslan'ın maskesi ile 30 Ağustos Zafer haftasına görsel katkıda bulundu.

Fener alayı Cumhuriyet alanına ulaştığında, Başkan Av. Tolga Tosun Bandırmalılara hitaben yaptığı konuşmada zorunlu kısıtlamalar dolayısı ile zor bir yıl geçirdiklerini, gelinen noktada 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını coşkuyla kutlamak istediklerini, ancak17 Eylül Bandırma'nın kurtuluş Bayramını da unutmadıklarını vurguluyarak 2 gecelik sürpriz sanatçı müjdesi verdi.

Başkan'ın konuşması ardından okunan ezan beklendi ve Grup Gripin'in sahne alması ile Meydanı dolduran binlerce Bandırma'lı Zafer Bayramı coşkusunu gönlünce kutladı.



Anahtar Kelimeler: Ağustos Zafer Bayramı Fener alayı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı