"30 Ağustos özgür bir ülkenin ilk adımı"

BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA´NIN ?30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI? KUTLAMA MESAJI?

Ulusumuzun Büyük Atatürk önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesi, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanına dönüşürken elde edilen bu büyük zafer bağımsızlığın, özgürlüğün, laik Cumhuriyet´in ve demokrasinin müjdecisi, günümüzün onurlu mirası, geleceğimizin ise güvencesi olmuştur.

26 Ağustos 1922 tarihinde sabahın ilk ışıklarıyla başlayan ve ordumuzun üstün gayretiyle kazanılan Büyük Taarruz, tam bağımsız, demokratik ve laik bir Cumhuriyet ile yönetilen bir ülke hayalinin ilk adımdır.

Değerli Yurttaşlar,

Ancak ne var ki Ulusumuzun her yıl coşku ve sevinçle kutladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı yaşanan terör olayları ve kaybettiğimiz şehitlerimizin acısı nedeniyle bu yıl hüzünlü bir şekilde yaşanacak.  Ülkemiz son dönemlerde zorlu bir süreçten geçiyor. Yaklaşık iki aydır haince yapılan terör saldırılarında şehit düşen genç vatan evlatlarımızın haberleri tüm ulusumuzu derinden yaralıyor. Bununla birlikte bu sürece ülkemizdeki siyasal belirsizliğin yarattığı olumsuzluklar ve dövizin hızla yükselmesiyle oluşan ekonomik belirsizlikler de eklenince ülkemiz sosyal açıdan buhran içine girmiş durumda. Birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen bazı güçler olacaktır. Ancak inanıyorum ki, halkımız bu güçlere karşı 93 yıl önce nasıl mücadele ettiyse bugün de aynı mücadeleyi verme karar ve azminde olmalıdır. Milletimizi bölmek isteyen teröre karşı hep birlikte, kardeşliğimizi koruyarak mücadele etmeliyiz.

Bizler Türkiye Cumhuriyeti´nin yurttaşları olarak en önemli ve vazgeçilemez görevimiz, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü, laik Cumhuriyetimizi ve sosyal hukuk devletini savunmak, korumak ve sonsuza kadar yaşatmak olacaktır.

Bu düşüncelerle;

30 Ağustos Zafer Bayramı´nda Ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu büyük komutan ve devlet adamı Atatürk ve O´nun silâh arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Zafer Bayramı´nı en içten duygularla kutluyor, kahraman ordumuza ve vatandaşlarımıza esenlikler diliyorum.

Dursun MİRZA

Belediye Başkanı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı