2.Amatör Küme`de kuralar çekildi.

2.Amatör Küme`de kuralar çekildi.

Şubat ayının son haftasında start verilecek olan 2.Amatör Küme'de Grup kura çekimleri




Şubat ayının son haftasında start verilecek olan 2.Amatör Küme'de Grup kura çekimleri dün Saat 14.00'de Kurtdereli
Spor Salonunda gerçekleştirildi.


2 grupta toplam 17 takımın mücadele edeceği 2.Amatör'de Merkez A ve B grupları oluşturuldu. Kura çekimi Futbol İl Temsilcisi Erol Kılıç, Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Başkan Vekili Ezel Ergün ve Saha Komiserleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ali Hikmet Akkaş tarafından gerçekleştirildi. 

Kura çekiminde 2.Amatör'de mücadele edecek takımların yöneticileri ve antrenörleri hazır bulunurken katılım oldukça fazlaydı.


Kura çekimi öncesinde açıklamada bulunan Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Başkan Vekili Ezel Ergün 2012-2013 futbol sezonunun tüm takımları hayırlı olmasını dilerken maçların centilmence geçmesine beklediklerini söyledi.

Ergün” 2.Amatör takımlarının en büyük sorunu olan yaş sınırının üzerinde Başkanımız Metin Mengüç yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Bunun sonucunda 1.Amatör ve Süper Amatör'de 30 yaş üstü 4 futbolcu oynarken 2.Amatör'de bu sayı 5'e çıkarıldı. Takımlar istedikleri kadar 30 yaş ve üstünde oyuncuya lisans çıkartabilecek fakat 18 kişilik maç kadrosunda yalnızca 5 oyuncu yer alabilecek. Ayrıca Amatör'den genç oyuncular yetişmesini sağlamak için bu yaş kuralının konması doğru değil. Çünkü zaten bunu Akademi ligleri gerçekleştiriyor. Burada daha özgür bir ortam oluşturulmalıdır.” Şeklinde konuştu.


Futbol İl Temsilcisi Erol Kılıç'da 2.Amatör'de 2012-2013 sezonunda tüm takımlara başarı dilerken maçların fair-play çerçevesinde geçmesini istedi.

Kılıç takımların 18 kişilik kadroda 1981 ve doğum tarihi daha önce olan oyunculardan 5 tanesini kadroya alabilirler. Kulüpler maç saatinde 9 kişiden az gelmesi halinde hükmen mağlup sayılacaklar.  2.Defa aynı durum tekrarlandığı taktirde takımın üç puanı silinecektir. Biz ASKF olarak kulüplere her türlü desteği ve hizmeti vermeye devam edeceğiz. Transfer dönemi  15 Şubat tarihine kadar devam edecektir. Transfer döneminden bir hafta sonra da ligi başlatmayı düşünüyoruz dedi.


Açılış konuşmasının ardından kura çekimine geçilirken her takımın temsilcileri teker teker gelerek kendilerinin hangi grupta yer alacağını belirleyen kura çekimini gerçekleştirdi.

Yapılan Kura çekiminin ardından Balıkesir Merkez A ve B Grupları oluşturuldu.

A grubunda 8, B grubunda 8 takım yer aldı.


Kura çekimi sonucunda Gruplar şu şekilde belirlendi;






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli