23. Yılında Madımak!...

23. Yılında Madımak!...

Bandırma´da düzenlenen anma programı ile 23. yılında da Madımak kayıpları anıldı.

/resimler/2016-7/2/1909555749740.jpg

Sivas-Madımak olaylarının 23.yılı Bandırma Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklamasıyla anıldı. Basın açıklamasına, Özgürlük ve Dayanışma, Emek, Halkların Demokratik ve Aydınlanma Partileri´nin yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi de destek verdi. Basın açıklaması platform adına Ali Bora tarafından okundu. Bora ?2 Temmuz Sivas katliamı, Türkiye´de yaşayan çeşitli inanç ve mezheplerden halkların umudu ve aydınlık geleceği olan aydın, yazar ve sanatçılarında içinde olduğu 35 insanın ırkçı-gerici güçler tarafından katledilmesiyle insanlık tarihine büyük bir utanç olarak geçmiştir? dedi.

/resimler/2016-7/2/1910310906718.jpg

-Gerçek kimliklerini ortaya koydular

Sivas katliamının 1 Mayıs 1977, Malatya, Maraş, Çorum, Gazi Mahalleri gibi bilinçli bir şekilde karanlıkta bırakılarak unutturulmak istendiğini öne süren Bora ?Sivas´ta canileri savunup kaçmalarına göz yumanlar, katillerin avukatlarını milletvekili, bakan yapanlar, bu gün Ortadoğu´yu kan gölüne çeviren katil İşid çetelerine kol kanat gererek gerçek kimliklerini ortaya koymuşlardır. Birkaç gün önce İstanbul Atatürk Hava Limanında gerçekleştirdiği canlı bomba eylemi sonrasında kanlı örgüt İşid 50´e yakın insanımızı katlederken geride 100´lerce yaralı bırakarak efendilerine hizmet etmeye devam etmiştir. Sivas´ta canlarımızı diri diri yakanları koruyanlar, bu gün katil İşid sürülerinin acımasız katliamlarını görmezden gelmeyi sürdürmektedirler ?ifadesini kullandı.

/resimler/2016-7/2/1910541844648.jpg

-İnsanlık kendisine yapılan suçları unutmaz

Bora devamında şunları söyledi ?Türkiye´de geçmişte halkları birbirine karşı kışkırtarak kitlesel katliamlara ve cinayetlere zemin hazırlayanlar, bugün ısrarla ayrımcı tekçi, ırkçı ve gerici politikalarını sürdürerek halkların kardeşliğini, barış içinde bir arada yaşama iradesini engellemek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Toplumsal barışı tehdit eden saldırı ve katliamlar, Anadolu´nun farklı kimlik, inanç ve kültürlerinin barış içinde ve kardeşçe bir arada yaşama istediğini asla kıramamıştır. Yeni Sivas katliamlarının yaşanmaması her şeyden önce tüm ulusların, tüm kimliklerin, halkların ve tüm inançların eşit ve özgür olduğu demokratik bir Türkiye ile mümkün olacaktır. İnsanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Sivas katliamında hayatını kaybeden canlarımızı saygıyla anıyoruz?



Anahtar Kelimeler: Yılında Madımak
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli