2022’de Macaristan Erasmus Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

2022’de Macaristan Erasmus Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

2022’de Macaristan Erasmus Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

2022 yılı Ülkelere göre Yaşam Maliyeti Endeksi’ne göre Macaristan, Avrupa’nın en ucuz 14. ülkesidir. Her yıl 28.000’den fazla uluslararası öğrencinin Macaristan’da eğitim almayı seçmesinin ana nedenlerinden biri, Macaristan’ın uygun maliyetlerle kaliteli eğitim alma fırsatı sunmasıdır. 

Macaristan, yaşam maliyetleri ve kayıt ücretlerinin uygun olması nedeniyle, uluslararası öğrenciler tarafından erasmus programı kapsamında en çok tercih edilen ülkeler arasındadır. 

Türkiye'den yapılan erasmus Macaristan vize başvuru işlemleri hakkında bilinmesi gerekenleri, Türkiye'den yapılan vize başvurularında akredite danışmanlık hizmeti veren başvuru onay oranı en yüksek kuruma sorduk.

 Macaristan'da Erasmus İçin Vize Şartları Nelerdir?   

Macaristan’da erasmus için vize şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Macaristan erasmus vizesi için başvuru sahibinin dil yeterliliğini kanıtlaması gerekmektedir.
  • Macaristan erasmus vizesine başvuran kişilerin ilgili ülkede kalacağı süre boyunca geçerli seyahat sağlık sigortasına sahip olması gerekmektedir.
  • Macaristan erasmus vizesi için başvuru sahibinin sicil kaydının temiz olması gerekmektedir.
  • Macaristan’da alınacak erasmus eğitimi süresince, masrafların karşılanacağına dair finansal yeterliliğin kanıtlanması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibinin Macaristan’daki bir üniversiteden erasmus programına kabul aldığına dair kabul mektubu sunması gerekmektedir. 

 Macaristan Erasmus Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Macaristan erasmus vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: Başvuru sahibine ait son 10 yıl içerisinde alınmış, Macaristan’a giriş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan ve en az 2 adet boş sayfası bulunan pasaport gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Son 6 aydan eski olmayan, 35mm x 45mm ebatlarında, 2 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir.
  • Macaristan erasmus vizesi başvuru formu: Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmış vize başvuru formu gerekmektedir.
  • Macaristan erasmus vizesi harç dekontu: Gerekli vize harçlarının ödenip, dekontun başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir. 
  • Kabul mektubu: Başvuru sahibinin Macaristan’da eğitim alacağı üniversite tarafından gönderilen kabul mektubu gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Seyahat süresini kapsayan ve 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası gerekmektedir.
  • Adli sicil kaydı: Başvuru sahibinin e-devleti üzerinden barkodlu şekilde alınmış adli sicil kaydı gerekmektedir.
  • Nüfus kaydı: Başvuru sahibinin e-devleti üzerinden barkodlu şekilde alınmış tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir.
  • Hibe belgesi: Macaristan erasmus vizesi başvurusunda bulunmak için, Türkiye’de eğitim görülen kurum tarafından düzenlenmiş imzalı ve kaşeli hibe belgesi gerekmektedir.
  • Finansal yeterliliği kanıtlayan belgeler: Macaristan’daki eğitim süresince masrafların nasıl karşılanacağına bağlı olarak varsa burs belgeleri ve sponsor belgeleri veya kişisel banka hesap dökümü ve son 6 aya ait banka hesap geçmişi gerekmektedir.
  • Rezervasyon belgeleri: Macaristan’a gitmek için tercih edilen ulaşım türüne göre uçak veya diğer ulaşım aracına ilişkin rezervasyon belgeleri veya biletlerin başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir. 
  • Konaklama belgeleri: Macaristan’daki eğitim süresince tercih edilecek konaklama türüne göre konaklamayı ve süresini gösteren belgeler gerekmektedir. 
  • Öğrenci belgesi: Macaristan erasmus vizesi için, e devlet üzerinden en fazla 1 hafta öncesinde, barkodlu şekilde alınmış öğrenci belgesi gerekmektedir.

 Macaristan Erasmus Vizesi İçin Kabul Mektubu Nasıldır?   

Macaristan erasmus vizesi için kabul mektubunun, Macaristan’da eğitim alınacak üniversite tarafından başvuru sahibinin adına Macarca yazılarak, başvuru sahibine mühürlü ve ıslak imzalı olarak postalanması gerekmektedir. 

Macaristan erasmus vizesi için kabul mektubunun, başvuru sahibinin kimlik ve adres bilgilerini, ilgili okulun adres ve iletişim bilgilerini ve öğrencinin katıldığı eğitim programının adını, eğitimin başlangıç tarihini ve bitiş tarihini içermesi gerekmektedir. 

 Macaristan Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Olmalıdır?     

Macaristan erasmus seyahat sağlık sigortasının, başvuru sahibinin tüm eğitim süresini kapsayan, en az 30.000 Euro teminat tutarında, Schengen ülkelerinde geçerli olan, ayakta ve yatarak tedavi masraflarını kapsayan ıslak imzalı ve kaşeli olarak düzenlenmesi gerekmektedir. 

 Macaristan Erasmus Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?    

Macaristan erasmus vize başvurusu için Macaristan’daki bir üniversiteden kabul mektubu aldıktan sonra Macaristan vize başvurusunun yürütüleceği yetkili aracı kurumdan randevu alınması gerekmektedir.

Macaristan erasmus vizesi için randevu gününe kadar gerekli evrakların tamamlanması ve randevu günü başvuru merkezine şahsen gidilerek, yetkili memura belgelerin ibraz edilmesi, biyometri işlemlerinin tamamlanması ve vize ücretlerinin ödenmesi gerekmektedir.

 Balıkesir’den Erasmus Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bandırma’da veya Balıkesir’de herhangi bir ülkenin dış temsilciliği bulunmamaktadır. Kısa ve uzun süreli schengen ve erasmus vizeleri en ilgili ülkenin en yakın dış temsilciliğine veya İstanbul’da bulunan VFS, İdata veya vizem.net aracı kuruluşları vasıtasıyla yapılabilir.

 

Bandırma’da ikamet eden ve son 59 ay içerisinde Schengen vizesi almış kişiler gerekli evrakları İstanbul vize merkezine göndererek şahsen başvuruya gelmeden yapabilir.

Marmara bölgesi vize danışmanlık işlemleri için aşağıdaki numaradan bilgi alınabilir.

Balıkesir vize danışmanlık hizmetleri: 0850 241 1868

 Macaristan İçin Erasmus Vize Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Macaristan erasmus vizesi başvuru harcı ücreti 60 Euro’dur. 2022 yılı itibariyle Macaristan Erasmus vizesi için danışmanlık hizmeti, seyahat sağlık sigortası, vize harcı, biyometri işlemleri ve varsa yeminli tercüme ücretleri dahil olmak üzere toplam … Euro tutmaktadır. 

 Macaristan Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar?    

Macaristan erasmus vizesi başvuru tamamlanıp, teslim edildikten sonra genellikle 30 gün içerisinde sonuçlanmaktadır ancak resmi tatiller, eksik veya yanlış belge ibrazı ve Macaristan dış temsilciliğinin yoğunluk durumuna göre 60 güne uzayabilmektedir.

 Macaristan Erasmus Vize Başvurusu Nasıl Takip Edilir?   

Macaristan erasmus vize takip işlemi, başvuru yapılan yetkili aracı kurumun online takip sistemi üzerinden, vize randevusu sırasında verilen referans numarası ile yapılmaktadır.

 Macaristan Erasmus Vizesi Almak Kolay Mıdır? 

Macaristan erasmus vizesi almak kolaydır ancak gerekli şartların karşılanması ve istenen evrakların eksiksiz olarak ibraz edilmesi gerekmektedir.

Erasmus programına katılmak için Macaristan vizesi almak isteyen kişilerin, başvuru merkezine teslim ettiği belgelerin kanıtlanabilir nitelikte olması gerekmektedir. 

 En İyi Macaristan Eğitim Vizesi Danışmanlığı Veren Acente Hangisidir?

Türkiye’de kurumsal olarak Macaristan Erasmus vizesi başvurularında danışmanlık hizmeti veren en iyi akredite şirket, son 5 yılda Macaristan öğrenci vizesi başvurularında %98,6 onay oranı ile Vizem.net’tir. 

İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Gaziantep ofisler ile hizmet vermektedir. Schengen ülkeleri dahil toplamda 93 ülke için vize danışmanlık hizmeti alınabilir.

 Erasmus İçin Macaristan'a Gidecek Öğrencilerin Bilmesi Gerekenler

Erasmus programı için Macaristan’a gidecek öğrencilerin, eğitim programı kapsamında bilmesi gerekenleri Vizem.net danışmanlarına sorduk ve aldığımız cevapları aşağıda derledik. 

 Macaristan'da Erasmus Programı Olan Üniversiteler Hangileridir?

Macaristan’da erasmus programı olan üniversiteler aşağıda listelenmiştir.

  • Budapeşte Corvinus Üniversitesi
  • Debrecen Üniversitesi, Tarım Bilimleri Merkezi 
  • Szent Istvan Üniversitesi
  • Szeged Üniversitesi
  • Pecs Üniversitesi
  • Miskolc Üniversitesi
  • Eötvös Lorand Üniversitesi 
  • Semmelweis Üniversitesi
  • Obuda Üniversitesi
  • Budapeşte Büyükşehir Üniversitesi 
  • ELTE Üniversitesi
  • Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi
  • Budapeşte Metropolitan Üniversitesi
  • Sopron Üniversitesi
  • Pannonia Üniversitesi

Macaristan üniversitelerinde erasmus başvurusu yapılmadan Türkiye’de okunan okulun Macaristan’da denkliği olup olmadığı kontrol edilmelidir.

 Erasmus Öğrencileri Macaristan'da Çalışabilir Mi?   

Evet, erasmus öğrencileri Macaristan’da çalışabilmektedir. Macaristan’da erasmus programına katılan kişilerin, eğitim süresi boyunca haftada 24 saate kadar çalışma hakkı bulunmaktadır. 

 Macaristan'da Erasmus Öğrencilerinin Aylık Masrafı Ne Kadardır?

Macaristan’da erasmus öğrencilerinin aylık masrafları, harcama alışkanlıklarına ve konaklama türüne bağlı olarak 375 Euro ile 700 Euro arasında değişiklik göstermektedir. 

Macaristan’da erasmus öğrencilerinin yaşam tarzına bağlı olarak, yiyecek ve bakkaliye masrafları aylık 115 Euro ile 150 Euro arasında, eğlence masrafları 20 Euro ile 35 Euro arasında değişmektedir.

Macaristan’da konaklama masrafları üniversite yurdu ise 100 Euro civarı, özel yurt ise 200 Euro civarı ve kiralık daire ise yaşadığı şehre bağlı olarak 275 Euro ile 635 Euro arasında tutmaktadır.

 Macaristan Erasmus Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidilebilir?  

Macaristan erasmus vizesi ile seyahat edilebilecek ülkeler; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, İsviçre, İzlanda, Lichtenstein ve Norveç’tir



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı