2020’de Türkiye’nin büyüklerinde YEMMAK imzası

2020’de Türkiye’nin büyüklerinde YEMMAK imzası

Türkiye’de 2020 yılında faaliyete geçecek büyük karma yem tesislerinin “tamamında”, lider makine üreticisi olan YEMMAK imzası bulunuyor.

55 yıllık tecrübesiyle 43 ülkeye ihracat yapan YEMMAK, 2020 yılına damga vurdu. Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren beş yem üreticisi, 2020 yılında faaliyete geçirmeyi planladıkları altı yeni tesis için YEMMAK kalite ve tecrübesini tercih etti. YEMMAK Genel Müdür Yardımcısı Halil Yırtımcı, bu yıl faaliyete geçecek büyük karma yem tesislerinin tamamında kendi imzalarının olduğunu söyledi. Yırtımcı; yurtdışında olduğu gibi yurtiçinde de büyük atılımlar yapmaya devam edeceklerini belirtti.

“PROYEM’E SAATTE 100 TON KAPASİTELİ YEM TESİSİ”

Toplamda saatte 345 ton üretim kapasiteli altı tesis hakkında bilgi veren Yırtımcı, Matlı Gıda Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Proyem, Ankara’nın Polatlı ilçesinde saatte 100 ton kapasiteli karma yem tesisi için YEMMAK’ı tercih etti. 3’ü çift peletleme olmak üzere toplamda sahip olduğu 5 pelet hattı ile dayanıklı pelet üretiminin gerçekleştiği tesis Haziran ayında faaliyete geçti. Aynı anda 5 farklı yem üretme kapasitesine sahip olan tesiste büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik tüm yem çeşitleri üretilebilecek.

“ERYEM EYLÜL’DE ÜRETİME BAŞLAYACAK”

Sektörün güçlü temsilcilerinden Eryem, Ödemiş’teki fabrikasının ardından Menemen’de saatte 75 ton kapasiteli tesisi için de YEMMAK’ı tercih ederken montaj aşamasındaki fabrikanın eylül ayında üretime başlayacağı ifade ediliyor. 12 yem fabrikasını tek çatı altında toplayan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından, Şanlıurfa ve Tire’deki saatte 50’şer ton kapasiteli fabrikalar için de YEMMAK tercih edildi. Şanlıurfa’daki tesis kentteki yüksek teknolojiye sahip ilk yem fabrikası olma özelliğine sahip. Özlem Yem Adapazarı-Söğütlü’deki saatte 50 ton kapasiteli, Sivas Belediye ve İl Özel İdaresi ortaklığında kurulan Sivtaş A.Ş. ise saatte 20 ton kapasiteli Sivas’taki tesisi için YEMMAK tecrübesine güvendi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli