2012 İŞÇİ ÖLÜMLERİ YILI OLDU

2012 İŞÇİ ÖLÜMLERİ YILI OLDU

BALIKESİR MİLLETVEKİLİ GÜMÜŞ: "İNSAN HAYATI HİÇ BU KADAR DEĞERSİZ OLMAMIŞTI"



2012 İŞÇİ ÖLÜMLERİ YILI OLDU


Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`e iletilmek üzere kaleme aldığı soru önergesinde, 2012 senesinde gerçekleşen işçi ölümlerini sordu.

"İNSAN HAYATI HİÇ BU KADAR DEĞERSİZ OLMAMIŞTI"

Haluk Ahmet GÜMÜŞ, AKP iktidarında her yıl iş kazalarının azaltılması için önlemler alındığının söylendiğini ancak işçi ölümlerinin sürekli artarak AKP iktidarında had safhaya ulaştığını ifade etti.

Açıklamasında, sıklıkla gerçekleşen ve ölümlere neden olabilen iş kazalarına karşı alınması gereken tedbirlerde sürekli eksik kalındığını dile getiren GÜMÜŞ, 2012 yılı içerisinde yaşanan ölüm olaylarının ciddi bir kısmının da çocuk işçi olduğunu vurguladı.

GÜMÜŞ`TEN BAKANA SORU ÖNERGESİ

2012 yılında yaşanan işçi ölümleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`e yönelik bir soru önergesi hazırlayan CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Bakana şu soruları yöneltti: "Toplam kaç iş kazası olmuş ve bunlar sonucu kaç kişi hayatını kaybetmiştir? İş kazaları sonucu gerçekleşen işçi ölümleri hangi sektörlerde gerçekleşmiştir? İşçi ölümleri vakalarının sektörlere göre sayısı ne kadardır? İş kazaları sonucu hayatını kaybedenlerin kaçı 18 yaşının altındadır? İş kazaları sonucu hayatını kaybedenlerin kaçı erkek, kaçı kadındır? Yaşanan iş kazalarının kaç tanesi işyeri ihmali sonucu gerçekleşmiştir? Bunların kaç tanesi için yasal işlem başlatılmış ve ne kadarı sonuçlanmıştır? Önümüzdeki süreçte daha fazla ölümlü iş kazası yaşanmaması için alınan tedbirler var mıdır? Varsa nelerdir?"






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli